Yugo Integrale – Maleno čudovište sa 300 konja

Categories AutomobiliPosted on
Yugo Delta Integrale sa 300+KS

Iako su ga mnoge redakcije auto magazina širom svete svrstavale u “njagore automobile svih vremena, Yugo ipak to nije bio. Bio je prosečan autić za vreme u kome je nastao sa svim svojim manama i dobrim stranama.  Druga je stvar što ga je protokom vreman isto pregazilo dok su drugi napredovali a domaća auto industrija stigla do vrhunca u formi Yugo Floride da Pežoovim motorm.

Elem, da se vratimo i na “nacionalnu klasu” koja je u više kategorija vožena u domaćim prvenstvima. Bili su to ogoljeni, “nabudženi jugići” sa brojnim ograničenjima, ali nešto ovako kao ovaj hibrid Yugo Integrale nije do sada viđeno.

Jugić koji je u vlasništvu slovenke Sanje Smrdelj “nabudžen” je do maksimuma, zahvaljujući hibridizaciji sa legendom automobilizma i relija Lanciom Delta Integrale. IZ Delte Integrale je isčupano bukvalno sve, od podvozja, preko 2.0-litarskog motora pa sve do menjača s pogonom na sva četiri točka. Zahvaljujući svenu tome, malu jugo dostiže snagu od preko 300 konjskih snaga!

I dalje je automobil težak ispod 900 kg, što ga činiizuzetno brzom mašinom, iako je još uvek na početku svog razvojnog procesa. I na vrlo mokrom, vrlo nezgodnom brdskom usponu Ilirska-Bistrica, napokon smo mogli videti malo čudovište kako preleće stazu i pokazuje neke od svojih mogućnosti:

Da bi vam slika bila potpunija i kako bi ste  se upoznali sa timom možete pogledati i ovaj video:

Please follow and like us: