Novogodišnji pokloni: za njega

Categories HardwarePosted on

Vreme je praznika i darivanja, ali jedno od najtežiih pitanje je šta darivati?

Evo par predloga koji će obradovati svakog pripadnika jačeg pola (dečka, brata, muža, prijatelja, kolegu…) koji je sklon tehnikalijama (a ko nije). Imam tri predloga, a to su sjajna Belkin laptop torba, preklopne i prenosive Genius slušalice i takođe interesantno  – Cooler Master postolje za neotebook.

Idemo redom, prikazaću vam ukratko najvažnije osobine ovih prigodnih poklona zajedno sa cenama.

Genius HP-02N Live preklopne slušalice

Sjajan poklon za sve audiofile su ove praktične Genius HP-02N Live slušalice. Glavna prednost ovih slušalica je to što spadaju u domen klasičnih slušalica čime se garantuje udobnost, a opet ekstrenmo su prenosive jer se “prelamaju” u čak tri tačke. Kada se sklope bukvalno staju u dlan jedne ruke, a sa njima dolazi i kabl digačak 1, 5 metara čime se omogućava “dohvat” muzike sa bilo kog uređaja, pa i slušanje muzike u pokretu kada plejer/telefon možete držati u torbi.

Takođe, kako su slušalice plastične i kada se sklope imaju par oštrijih ivica, Genisu je za lak i siguran prenos obezbedio tvrdo kućište (dolazi u pakovanju) u koje se slušalice odlažu prilikom prenosa, i recimo savršeno se odlažu u bilo koju laptop torbu. Ovo je posegan tip naglavnih slušalica čija se lučna veza pozicionira umesto iznad glave – iza glave.

Slušalice su veoma udobne i nema neprijatnog stezanja, a da vam ne bi spadale, na svakoj zvučničkoj školjci nalazi se rotirajuća, gumirana mekana zakačka kojima se slušalice pozicioniraju tačno na ušni kanal.

Ove praktične slušalice i sjajan poklon mogu se nabaviti u Positiveu po ceni od 1820 dinara.


Cooler Master NotePal X-Lite

Ovaj poklon obradovaće sve vlasnike laptopova. Radi se o cooler postolju za za notebook sa ogromnim ventilatorom NotePal X-Lite poznatog proizvođača hladnjaka i ventilatora Cooler Master. Zahvaljujući pljosnatom dizajnu i nevelikoj težini (650g) celo postolje možete smestiti u laptop torbu i nositi svuda sa sobom. NotePal X-Lite nema mogućnost podešavanja ugla postavke računara, ali on je nekih optimalnih dvadesetak stepeni.

Donji deo,  postament, napravljen je od aluminijuma i daje mu čvrstoću, dok je gornji od kvalitetne plastike. U sva četiri ugla jedinstvenog X dizajn postolja nalazi se guma koja sprečava proklizavanje glatkih površina notebookova. Ipak, kako se radi o cooler postolju njegova glavna prednost je ogromni ventilator prečnika 14 cm koji efikasno hladi donji deo laptop u kom su uglavnom smešteni i procesor i hard disk kao najveći toplote. Smanjenjem temperature povećava se i efikasnost procesora i sprečava opasno pregrevanje, što je posebno pogono u letnjim mesecima.

Ventilator se napaja npreko ekstenzivnog USB priključka, tak oda vam ne treba dodatni izvor i takođe njegovim priključivanjem ne guvite dragocni USB port jer je ovaj specijalni USB priključak serijska nadogradnja. Postolje je idealno za sve laptopove od  9 do 15,5 inča, ali na njega se mogu smestiti i računari većih dijagonala.

Cena ovog praktičnog postolja je 1.610 dinara a  naravno može se nabaviti u novosadskom Positiveu.

Belkin Messenger Bag

Iz kompanije Belkin kod nas uglavnom poznate po kvalitetnoj mrežnoj opremi dolazi treći zanimljivi poklon za muške, a to je univerzalna stylish laptop torba Belkin Messenger Bag. Sjajno diskretno dizajnirana torba od neoprena nosi se preko ramena zahvaljujući integrisanom remenu koji može da se spakuje u pozadini, ili klasičnu u ruci zahvaljujuću rukohvatu, Dostupna je u dve kombinacije boja, braon-plavičasta kao ova na slici, i u drugioj varijanti – pretežno crna sa crvenkaso-bordo detaljima.

U prednjem spoljnom delu nalazi se manja bočna pregrada pod zipom, i veća horizontalna pregrada koja može da primi i A4 dokumente, a takođe se zatvara zipom. Unutar te velike pregrade nalazi si dodatni džep u koji može da se smesti mobilni telefon ili mP3 plejer, a naspram ove pregrade je i specijalni gumirani otvor namenjen provlačenju kablova slušalica.

Tako, telefon ili plejer možete držati u torbi, sigurni od ispadanja ili krađe, a isovremeno možete uživati u muzici ili voditi razgovore putem hands-free kabla.

Kada otvorite glavni zip čekva vas unutrašnjost torbe koja skriva veliki broj pregrada i pretinaca. Najvažnija je ona za laptop i ona je najveća, a cela je tapacirana slojem sunđera i obložena plišanim materijalom, dok je u dnu mekani sunđerasti oslonac koji štiti laptop od udara prilikom vertikalnog spuštanja (odlaganja) torbe.

Specijalni dodatak torbi je namenska futrola za laptop napajanje, koja omogućava siguran prenos napajanja i zaštitu ostatka sadržaja torbe od oštrijih ivica napajanja i kablova. Dodatno, na raspolaganju su još dve otvorene pregrade, pljosnata pregrada za zipom za sistnice, nekoliko pregradicaz vizitke i dva ležišta za smeštaj olovki. Belkin Messenger Bag može da primi računare do dijagonale od 15,4 inča, lako se održava i može da se pere.

Torba se može nabaviti i u Positive web prodavnici, a cena torbe je 2.860 dinara.

Please follow and like us:

Comments are closed.