Multitasking foteljaši

Categories PolitikaPosted on

Juče je skupština Vojvodine prikazala pravo lice autonomije snažno se boreći i izglasavajući da su foteljaši sposobni za kvalitetan  funkcijski multitasking.

“Odlukom je predviđeno da izuzetno, poslanik može biti predsednik ili član upravnog i nadzornog odbora javnog preduizeća, ustanove, fonda, direkcije i druge organizacije čiji je osivač AP Vojvodina”.

Vole ljudi te funkcije i fotelje (60 od 120 poslanika, koliko čini pokrajinsku skupštinu, ima u proseku dve-tri funkcije), kao autori svoje pesme (“moje pesme su kao moja deca“) ;) prosto ne znaju koja im je draža, i naravno nikako neće da ih se odreknu. Naravno, sve u ime Naroda! A ko sem da dira u Narod?

Jer, Narod je odlučio i postavio ih na te funkcije, pa bi ima republički zakon, nepravedno i ničim izazavano, oteo drage funkcije i učinio direkno protiv narodne volje. Da, upravo to je opravdanje dela foteljaša – da neće iz svojih fotelja jer bi time “prekorojili narodnu volju”.

A još jedno smešnije opravdanje je da bi se time izazvali novi izbori, a to košta?! Inače te pametnice jako brinu o javnoj potrošnji i na svakom koraku se trude da uštede. Lakrdija, a da nije tragično, bilo bi smešno.

Takođe, ovaj potez skupštine predstalja i vrlo opasan presedan u smislu negiranja republičkih zakona i regulative, te stvaranje države u državi. Mislite o tome.

Please follow and like us: