Grupa 69 – i mi ljude za koze imamo

Categories Politika, RelaxPosted on

Pominjao sam prošle godine film “Ljudi koji zure u koze” i tematiku vezanu za tzv. parapsihološke jedinice i nekortikalni rat. Ne bi bilo čudno da to kao i u filmu radi vojska SAD, ali navodno parapsihiloškim dejstvima bavila se i Grupa 69.

Naime, prema ovom izvoru, početkom devedesetih godina u Vojsci Jugoslavije je formirana “Grupa 69”, čiji je zadatak do današnjeg dana i dalje misteriozan. Taj tim stručnjaka za parapsihološke efekte i paranormalne pojave, doduše, nije osnovan kakvim zvaničnim aktom Generalštaba, ali niko nije ometao njegov rad.

Sačinjavali su ga (i verovatno su još u njemu), neki ugledni društveno-politički radnici, astrolozi, intelektualci, proroci, patriote i osvedočeni borci protiv Novog svetskog poretka. I, naravno, tu je neminovno uključen i odgovarajući broj aktivnih vojnih lica, različitih specijalnosti. Uslov je bio samo da u sebi otkriju moć koja nije sasvim svakidašnja.

Sa jedne strane imamo pogled bivšeg načelnika Ljubodraga Stojadinovića za informsanje Vojske Jugoslavije i nekadašnjeg kolumniste Politike:

A evo i druge strane, pukovnika Radišića koji je napisao knjigu “Neokortikalni rat”:

Hteli ne hteli i mi imamo mit o parapsihološkim vojnim jedinicama, navodno obavijenom velom tajne. U svakom slučaju, kao i u Klunijevm filmu, cela priča je odlična osnova za dobar scenario (Jon Ronson).

Please follow and like us: