Čuvajte se vašeg .yu domena!

Categories Google, Internet, linkoviPosted on

Ko nije prešao, a mnogi nisu, sa starog .yu na novi .rs domen dobro će mu doći Google saveti objavljeni tek juče. Ovo “tek” odnosi se na veliko kašnjenje sa interesantno i korisnom temom za ovdašnje građane. Oni koji su usmereni na Web su davno prešli na novi .rs domen, manje više uspešno, ali naravno sa velikim gubicima u pogledu izgubljenih backlinkova, izgubljenog PageRank-a, SEO napora puštenih “niz vodu”, statistike

Oni koji nisu web profesionalci, imaju i imaće velikih problema, jer mnogi (firme pogovoto) nisu registrovali ni novi .rs domen, a neki nisu ni produžili važenje starog .yu domena, pa su ostali i bez sajtova i mail servera. Ovaj nacionalni transfer pogotovo pogađa firme koje u svom sastavu nemaju web profesionalce i one kojima su svojevremeno sajtove odradile agencije i nakon toga zaboravili na “održavanje”.

Backlinks su otišli u nepovratall links pointing to .yu domains will lead to dead ends“, a Google nam savetuje da proverimo sve sajtove koji nas linkuju te da “ručno”  kontaktirano njihove webmastere da izmene linkove na .rs. Sa Backlinkovima otišao nam je i PR koji su nam druge lokacije prenele bez nofollow atributa.

Ko već nije, neka odmah aktivira .rs domen i 301 redirektuje saobraćaj na novi domen, ima fore do 30. septembra da preusmeri bar jedan broj posetilaca, sa pretraživača i backlink-ova, a nakon tog datuma biće prisiljen da “gradi sajt” iznova.

Please follow and like us:

2 comments

  1. Ne treba dovoditi ljude u zabludu. Prelazak na .RS domen nije neophodan. Vlasnik sajta ima punu slobodu da pređe na bilo koji domen a .RS ne bi čak ni trebalo da mu bude prioritetan izbor. Bolje je da uzme COM domen ako već mora da krene sa internet prisutnošću od početka.

Comments are closed.