Yahoo Go! na Pocket PC-ju

Categories linkovi, MobilePosted on


Yahoo Go! (još u test Gamma fazi) predstavlja splet integrisanih "mobilnih" alatki vezanih za Internet servise, između kojih su email klijent, news browser, foto organizator i još mnogo toga, koje je isprava Yahoo ponudio korisnicima u Americi, a od nedavno i korisnicima u Evropi, ali samo za određene tipove mobilnih uređaja (Motorola Q, Blackberry, HTC…), uglavnom napredne smartphone i džepne računare zasnovane na WM sistemu.

Yahoo je takođe odnedavno objavio da su potpisali ugovor s tajavanskim HTC-om (High Tech Computer) pa će tako ubuduće, prema ovom ugovoru, Yahoo Go! mobilni paketi biti instalirani na sve njihove Windows Mobile modele (a većina je takvih).

Pošto je kod mene još nalazi HTC P4350 (i dalje je na testu :)) iskoristio sam priliku i preuzeo Yahoo Go!, te ga instalirao na ovaj WM 5.0 sistem. Instalacioni CAB paket težak je samo 1,3 MB a u sebi nosi se ono što sam napred pobrojao plus mobilni Yahoo Messenger, Calendar i Task aplikacije, adresar i zabavne sadržaje.

Kaskanje za rivalima, a pogotovo Google-om je očigledno, s obzirom da je Google relativno davno ponudio mobilnu mail aplikaciju, te da je korisnicima dostupna i mobilna Instant Messaging aplikacije, ova ponuda je poprilično zakasnela i za sada prilično traljavo izvedena. Yahoo Messaging aplikacija, zapravo nije prava m. aplikacija već obična wap stranica, ne omogućava automatsku proveru novopristiglih poruka već ih morate proveravati stalnim pristisakanjem Check massage linka. I ostale stavke iz paketa su u nekoj ranoj fazi razvoja, tako da o njihov upotrebljivosti ne vredi trošiti reči, bar za sada.

Please follow and like us: