Ode i “Politika”?!

Categories Mediji, PolitikaPosted on

Vest iz sutrašnje "Politike" glasi da su Sonja Liht (persona koja je po ko zna kojem osnovu postavljenja na čelo UO "Politike") i suženi UO "Politike" pokrenuli inicijativu za "pokretanje konkursa za novog urednika", ili u prevodu za smenu sadašnje urednice Ljiljane Smajlović.

Ovakakv potez može se okarakterisati samo kao politički motivisano i kao napad na ravnopravnost političkih mišljenja i struja, pa ako hoćete i na slobodu govora. Inicijativa se pokreće samo ako naravno nešto ne valja, a u ovom slučaju očigledno nekom smeta što se u poslednjih par godina u "Politici" nađe mesta za svakoga, i mišljenje ponekad dijametralno suprotnih političkih stanovišta i protivnika.

Čitam "Politiku" u poslednjih petnaestak godina, imala je ona svojih padova i uspona (da ne pominjem hadži Dragana Antića i kompaniju), ali sa dolaskom Smajlovićeve "Politika" je dobila na težini, umerenosti, odmerenosti i analitičnosti. Namerno sam u u prethodnoj rečenici naglasio ono "čitam", pošto se ostal domaća štampa uglavnom pregleda ili bolje rečeno "skenira" (nema tu mnogo šta pametnog i pročitati).

Ipak, videćemo kako će se dalje razvijati situacija, a samo eventualno imenovanje novog urednika, biće direktan odgovor na pitanje šta se i ko krije iza ovog poteza, te čime je motivisan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *