Clipmarks – još jedan Web 2.0 sajt

Categories linkoviPosted on

Clipmarks je kombinacija Web aplikacije i sajta koja se "opire" jednostavnim metodama klasifikacije. Dok pretražujete Internet, ona vam dozvoljava da isecate – cliping (izaberete i sačuvate) i tagujete sadržaj (što ste i sami zaključili iz njenog imena), ali su joj komponente razmene i društvenog značaja najprivlačniji i najzabavniji atributi. Iako sadržaj možete sačuvati isključivo za sebe, sama priroda ovog sajta vas poziva da delite, iznova koristite i komentarišete ono što su vam "kolege" cliperi na njemu postavili.

Uz pomoć alatki koje ova aplikacija (dodatni modul) stavlja u meni traku vašeg browsera (Firefox, Internet Explorer ili manje poznati Flock) možete da "otkinete" deo Web sadržaja i sačuvate ga na Clipmarks.com lokaciji, izuzetno zanimljivom i interaktivnom sajtu, sa intuitivnim interfejsom, jednostavnim za upotrebu. Pošto stavke možete lako da tagujete logičnim kategorijama i da kreirati tagove koje će drugi korisnici moći da koriste za pretraživanje, ostali korisnici će lako pronaći clipove, pretplatiti se na RSS izvore na osnovu tagova, pa čak i spajati clipove i tako kreirati lične snimke.

Iako trenutno ima nekoliko desetina hiljada registrovanih korisnika i desetak hiljada aktivnih clipera, gotovo uvek će neko biti zainteresovan za ono što postavite na sajt, a i vi ćete naići na mnoštvo fascinantnih sadržaja koje su postavili drugi. I pored relativno male zajednice, mnogo je različitih clipova na razne teme, od vesti i žute štampe do šopinga.

A u narednom video-zapisu možete videti proces klipovanja:

Please follow and like us: