43. Pjer u Novom Sadu

Categories Karikatura, Kultura, Novi SadPosted on
“Splav Meduze” Jova Škomca (“Zlatni Pjer”)

Večeras u 18 časova biće otvorena izložba karikatura sa 43. konkursa “Pjer”, a biće priređena u donjem foajeu scene “Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta. Na najstariji i jedan od najprestižnijih konkursa na Balkanu koji su “Večernje novosti” pokrenule još 1967. godine, lane su pristigle 623 karikture, a 123 najupečatljivije Novosađani će moći da vide do 3. maja.

Među njima su, razume se, i one koje je žiri u kojem su bili proslavljeni režiser Emir Kusturica (predsednik), glumica Dara Džokić, voditelj Ivan Ivanović, satiričar Bojan Ljubenović i prošlogodišnji laureat Milanko Kaličanin, proglasio za najbolje. To su “Splav Meduze” Jova Škomca (“Zlatni Pjer”), karikatura u kojoj se, kako stoji u obrazloženju žirija, “prepliću realnost i mit, legenda i stvarnost, nada i strah”, zatim “Svadba” Vlade Volaša (“Srebrni Pjer”) i “Balkanski stampedo” Mira Stefanovića (“Bronzani Pjer”), kao i portret-karikatura glumca Steve Žigona, za koju je nagrađen Marko Stajić.

Please follow and like us:

1 comment

  1. U SKC Sveti Sava u etvrtak ve e otvorena izlo ba karikatura Pjer najboljih na pro logodi njem konkursu koji organizuju Ve ernje novosti .. Najbolji radovi sa pro logodi njeg konkursa za novinarsku karikaturu Pjer 2010 koji tradicionalno ve 43. Umetni ki program su obogatili u enici Muzi ke kole i glumac Bo ko Bo kov…Na zidovima galerije SKC na li su se Splav Meduze Jova komca ovogodi njeg laureata Zlatnog Pjera Svadba Vlade Vola a dobitnika Srebrnog Pjera kao i Balkanski stampedo Mira Stefanovi a oven an Bronzanim Pjerom .

Comments are closed.