Znali su sve, a zažmurili su na oba oka

Categories PolitikaPosted on

Današnji komentar Lazanskog u Politici podseća na velikog američkog prijatelja – osvedočenog kasapina i teroristu Tačija i njegovveliki “ljubavni zanos” sa predstavnicima američke administracije, od Olbrajtove do Klintonovih. Što je još gore, sada svi znaju (a znali su i tada) šta se tu zbivalo i opet neće biti ništa jer se to opet protivi interesima SAD.

Sada, kada su svi kao iznenađeni i zaprepašćeni što je gospodin Tači možda i novi dr Mengele, treba se prisetiti kako su SAD i Zapad godinama trgovali sa Sadamom Huseinom, iako su dobro znali za njegovezločine protiv Kurda. Hipokrizija je prekinuta tek uoči napada na Irak 2003. godine kada je britanski „Forin ofis” objavio dosije pod naslovom: „Sadam Husein, zločini i kršenje ljudskih prava”. Pre štampanja tog dosijea London je Iraku godinama prodavao oružje. I onda odjednom, Sadam je čudovište.

O putevima droge preko Kosova, o OVK i trgovini drogom izvestio je i „Stratfor” iz Ostina još 17. marta 2000. godine. „Stratfor” precizira da je vlada SAD veoma dobro upoznata sa trgovinom drogom koja se odvija preko Kosova, kao i s ulogom OVK u tome. „Stratfor” ističe da je američka agencija za borbu protiv droge, DEA, izvestila još 1998. da su albanske organizacije na Kosovu glavni krijumčari heroina duž balkanske rute, odmah iza turskih bandi. Znači, i to se znalo.

Svi koji je trebalo da znaju, znali su sve. I zažmurili su na oba oka. Pokušaj Zapada da zavlada Kosovom tragična je greška na svim nivoima, politički inženjering stvaranja nezavisnog Kosova i sada optuženi gospodin Hašim Tači pre svega su fijasko Medlin Olbrajt i lažne misije demokratskog evangelizma u američkoj režiji.

Please follow and like us: