Zbogom školo!

Categories SvakodnevnicaPosted on

 

S vremena na vreme posećujem forume Sveta kako bih ih očistio od nepotrebnog šuma (urednički deo poslova) i videh veoma interesantnu temu koja ukazuje na novi fenomen. Naime, u okviru podforuma magazina "Bravo Girl" namenjenih teen populaciji, gde dominiraju Rebelde teme (neke teme premašuju 30 hiljada replika tako da je ova TV serija pravi fenomen među mlađom populacijom), nađe se i pokoja koja "oglasna" tema u kojoj učenici traže od "kolega" određene gotove sastave i eseje.

Današnja online osvešćena mlađarija više ne piše domaće zadatke, već ih razmenjuje putem Interneta. Rađaju se prave male interesne online socijalne grupe koje je okupljaju zarad efikasnijeg "rešavanja" školskih problema. Jednostavno se postavi upit za sastavom određene tematike i čeka se odgovr na mail u vidu gotovog sastava koji se zatim poturi nastavniku Srpskog.

A koliko je to zapravo daleko otišlo govori i podatak da se sastavi po istoj temi gradiraju prema željenoj oceni. Što znači, da možete da birate ocenu koju želite da dobijete, ovim se izbegava da dosadašnji "trojkaš" ne iznenadi nastavnika "jačim" rezultatima ;)

Povrh svega tu je i lokacija lektire.org koja se "specijalizovala" za školsku lektiru. Ovde možete naći razradu i analizu gotovo cele školske lektire, tako da je "čitanje suvišno" i totalno "out".
Eh, da je ovoga bilo u naše vreme, gde bi nam bio kraj!

Please follow and like us: