Zašto nam više ne trebaju Office paketi

Categories Google, Internet, SoftwarePosted on

Juče sam pomenuo da je Google pružio punu podršku u okviru Gmaila za sve MS Word formate, i da njihov Google Docs sjajno barata dokumentima i nudi čitav splet aplikacija potrebnih za redovno kancelarijsko poslovanje, kao i skoro 8 Gb online prostora za smeštaj dokumenata.

Mi Microsoft ne ne zaostaje u ponudi. U okviru, Live Office online paketa na raspolaganju su nam Word, Excel, Powerpoint i One Note. Naravno, aplikacije su oslabljene u odnosu na desktop varijantu, ali su sasvim dovoljne za osnovne potrebe u okviru kancelarijskog poslovanja.

Sve je online i sve je besplatno, a u okviru SkyDrive-a kojeg upravo istražujem Microsoft nudi ubedljivo najviše online smeštajnog prostora – čak 25 Gb prostora!

Unutar tog prostora, pored mesta za Office dokumenta možete smestiti i online galerije ( photos.live.com ) što ovaj servis čini najvećim besplatnim foto albumom. Upravo za ovu priliku, kreirao sam screenshot i smestio ga na SkyDrive, odakle fotke poput slika sa Picase ili Flickra možete integrisati u web stranice, ali i direktno linkovati.

Tako, na raspolaganju imamo nekoliko solucija za kreiranje i deljenje dokumenata, te ako niste zahtevni kancelarijski korisnici Microsoft Live Office, ali i drugi online paketi sasvim će zadovoljiti potrebe prosečnih korisnika.

Please follow and like us:

3 comments

  1. Što se tiče Office Live-a, trebati će nam nažalost još MS Office paketi budući da je download jednom napravljenog dokumenta (ispisa direktnog nema) omogućen samo u docx/pptx/xlsx formatu :(
    Štoviše, izgleda da je Microsoft ovo i zamislio više kao web dodatak desktop MS Office-u 2010 nego samostalni servis budući da je napravljena direktna integracija s novim Office-om (Open in Word/Excel/PowerPoint…) a ove osnovne stvari poput izvoza u PDF ili ispisa nedostaju.

    Google docs, Zoho i Peepel ga šišaju već duže vrijeme na tom području, ovo više izgleda kao marketinški potez (korisnici nam se bune da sve mogu online u Google docsima, ajd nek im damo malo da se zabavljaju) nego stvarno pružanje funkcionalnosti ljudima…

Comments are closed.