Zapisi iz Budve II deo

Categories TravelogPosted on

Defininitivno najbolja plaža na delu obale oko BudvePlavi horizonti“. Duga peščana plaža u obliku potkovice uperene ka otvorenom moru, bistre prijatne vode sa mnogo okolnog zelenila koje pravi debelu hladovinu. Do “Plavih horizonata” se stiže za oko 15-20 minuta autom iz Budve u pravcu Tivta. Nakon prolaska tunela ka Kotoru, na sledećoj većoj raskrsnici treba samo skrenuti u levo, prateći putokaz ka Radovićima i Krašićima.

Uvala se nalazi na poluostrvu Luštica koje je poznato po najboljim plažama na našem delu Jadrana. Kada prođete Radoviće, put vas “spušta” u uvalu lepote prirode u kojoj je smešten hotel “Plavi horizont” koji posluje u sastavu “Primorja” iz Tivta. U njemu ove godine nema naših gostiju, jer je celokupni kapacitet unajmljen Česima. Ali, domaći turisti i meštani, u velikom broju, ovo mesto pohode automobilima i skuterima. Iako celo puluostrvo pati usled hroničnog nedostatka pitke vode, na plaži ipak ima slatke vode za tuširanje nakon kupanja.

Nakon super “kupanjca” na Plavim horizontima, “prošetali” smo malo i do Tivta, živopisnog mestašca koje najviše podseća na gradove smeštene na srednjem Jadranu. U Tivtu je mnogo mirnije, lagodnije, i nekako prijatnije za boravak. Ono što prvo upada u oči su drastično niže cene u odnosu na Budvu. Pre četiri godine boravio sam u Tivtu u hotelu “Palma” koji je tada bio zaista solidan, a sada je potpuno obnovljen i renoviran tako da se “iznutra” ne može ni prepoznati. Smeštaj na bazi polupansiona u ovom finom hotelu je vrlo pristojnih 21 Evra (za ovaj deo sezone), dok ćete za sobu sa SAT TV i klima-uređajem izdvojiti samo dodatna 2 Evra. Smeštaj za svaku preporuku.

Please follow and like us:

3 comments

  1. Poluostrvo Lustica, se nalazi preko puta Kumbora, gde sam sluzio u vojsci.

    Jedan deo je bombardovan 1999. godine sa osiromasenim uranijumom, nakon cega je sledila dekontaminacija (zamena terena), ali je jedan deo jos uvek ostao kontaminiran i naravno ogradjen, jesi li cuo za to?

  2. Znam za taj podatak, bombardovana je podmorničarska baza ukupana u stenju preko puta Kumbora. Na svu sreću Plavi horizonti su na suprotnoj strani poluostrva.

  3. interesuju me cene plaza koliko kosta da e udje na plazu posto sam cuo da je 8e ulazak na plaze???

Comments are closed.