Yahoo mail-server simulator

Categories Internet, linkoviPosted on

Svi mi imamo bar jednu, ako ne i više, e-mail naloga na nekom od mnogobrojnih besplatnih Web e-mail servisa kao što su Hotmail, Yahoo, Mail.ru, MSN ili na od nedavno vrlo popularnim Gmail-u. Hotmail od samog starta nudi slobodan pristup Web nalozima iz desktop e-mail klijenta, dok je to u početku bio slučaj i sa Yahoo mail servisom.

Uvidevši da omogućavajući ovakav pristup mail nalozima smanjuju sopstvene advertajzing mogućnosti (i zaradu), Yahoo u Aprilu 2002. ukida ovakav (besplatan) način pristupa “poštanskim sandučićima” i od tada počinje posebno da ga tarifira. Ovaj potez razočarao je veliku većinu korisnika ovakvog načina korišćenja servisa, te naterao inače agilnu developersku zajednicu da se pozabavi ovim problemom.
Ubrzo je stvoreno open-source rešenje u vidu YahooPOPs! aplikacije, softverskog rešenja koje sa jedne strane simulira browserski pristup Yahoo nalozima, a istovremeno, za Outlook (i druge mail klijente), simulira mail server.

Izaberite lokaciju za download YahooPOPs!, instalirajte aplikaciju i pokrenite je. Sve [to je potrebno je da u mail klijentima za oba servera (POP/SMTP) unesete: localhost. I to je sve, prikačite se na mrežu i “skinite” vašu Web poštu.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *