Xirrus za Wi-Fi detekciju i WarDriving

Categories InternetPosted on

Uz manje više poznati Network Stumbler, alatka Xirrus Wi-Fi Monitor predstavlja odlična dodatak za detekciju i mapiranje WiFi hotspotova.

Upareni, odličan su tandem za WarDirving zahvaljujući osobenosti Xirrus Wi-Fi Monitor-a da grafički prikaže aproksimaciju udaljenosti hotspota, ali i dosta tačan prikaz pravaca u kom se nalazi WiFi AP.

Zahvaljujući ovoj funkciji, na terenu lako možete i da golim okom uočite antene i precizno odredite njihovu tačnu lokaciju. Mali nedostatak je to što je Xirrus Wi-Fi Monitor zapravo Yahoo! widget, pa podrazumeva da imate preinstaliranu Yahoo! Widgets aplikaciju.

Na slici (gornja) možete videti nekoliko lokalnih hostpotova koje iz stana može da "uhvati" slabašna antena notebooka. Jačina signala se precizno čitava, ali u mom slučaju je korektno određena lokacija antena.

Please follow and like us:

4 comments

  1. Nije mi jasno na koji nacin odredjuje lokaciju AP-a tj. pravac u kojem se nalazi?

    Da me je neko pitao moze li to sa samo jednom antenom, rekao bih da nema sanse :-)

  2. Da li mozda neko zna da preporuci slicnu aplikaciju za Symbian, posto jelte vecina danasnjih telefona ima native WIFI support…

    Da li mozda neko ima za preporuciti slicnu aplikaciju za Symbian ( 9.2, Series 60 v3.1 UI recimo ;) )

  3. Probao sam xittus widget za vistu, korisna alatkaa, posebno zbog dodatne tabele sa detaljnim infom o tipu AP-a, vrsti enkripcije, snazi signala, itd.
    Sama vizuelizacija lokacije hotspotova je postavljena samo radi sminke, jedina tacna stvar na ‘radaru’ je daljina od prijemnika, dok se pravci crtaju nasumicno. Koliko mi je poznato, u aktuelne specifikacije wifi signala nije uneseno slanje lokacije, neka me neko ispravi ako gresim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *