Vreme e-ljubavi

Categories Društvene mreže, InternetPosted on

Novinarka Politike povodom Dana zaljubljenih priredila je zanimljivu priču “E-ljubav Sanje i Zejna” o današnjem vremenu e-ljubavi, novih navika i fenomena Internet veza. Sagovornik Politike psihijatar Ilić dao je preciznu “dijagnozu” o današnjim društvenim kontaktima – “Na društvenim mrežama svako sebe predstavlja u najlepšem svetlu, postavlja samo najbolje ili tuđe fotografije i ima dovoljno vremena da smisli poželjan odgovor. U realnom životu je mnogo teže predstaviti se onako kako neko očekuje jer tada su budna sva čula i s mukom se sakrivaju mimika, odsutnost, gafovi…

Ipak u jednom delu se ne slažem, a to je njegova konstatacija da su osobe koje traže ljubav online usamljene. Znam mnogo njih koji upražnajvaju ovaj novi “sport”, ali za veliku većinu se ne može reći da su usamljeni ili nedruštveni, ili da pokazuju jasne asocijalne znake.

Takođe, mogu dodati da ove e-veze nikako nisu retkost, čak šta više lično znam dve osobe koje su baš preko Facebooka pronašle ljubav svog života i zasnovale bračne zajednice. E-ljubav je svakako novi fenomen, i trebaće nam još dosta da saznamo sve njene osobenostii posledice.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *