Vreme dominacije Androida

Categories Google Android, Mobile, TechnoPosted on

googles-androidi

Android je sa 70,4% udela na evropskom tržištu dominanatan i daleko veći nego od Apple iOS sa 17,8 posto udela, dok je 6,8 posto udela rezervisano za Windows, bar prema poslednjim podacima iz OS barometra Kantar Worldpanel Comtech-a koje prenosi Business Insider.

Popularnost Samsung telefona koji koriste Googleov Android softver i čine gotovo polovinu svih pametnih telefona prodatih u Evropi, čini glavni teg prevage  Androida na tržišti pametnih telefona.

Google softver takođe vodi na tržištu u SAD-u s 52 posto udela, ali slabo raste u poslednjih godinu dana, dok je iOS sada ima 41,9 posto tržišta, ali takođe – raste brže. Windows, koji ima 4,6 posto udela na tržištu SAD-a, takođe je rastao brže od Androidu, na 0,9 posto u odnosu na Android je 0,1 posto.

Do kraja godine milijardu Androida!

Izvršni predsednik kompanije Google Eric Schmidt, govore’i na skupu  D: Dive Into Mobile danas u Njujorku izneo je impresivnu statistiku. Android uređaji danas su dostupni kod čak 320 različitih operatera u 160 zemalja sveta.

Trenutno je na Google Play Store-u Androd korisnicima na raspolaganjučak 700.000 android aplikacija, a svakodnevno se obavi  1,5 miliona novih Androida.

Eric je takođe dodao da će magična cifra od 1 milijarde aktivacija Android uređaja biti dostignuta do kraja ove godine. Međutim, još dug je put do svakog umreženog građanina na koje cilja Google – a to će postići cenom koja treba da sotigne pristupačnijih 100 dolara – čime bi se ispunio cilj “umrežavanja sledećij 5 milijardi ljudi ”.

Budućnost razvoja Android aplikacija

Mnoštvo stranih ali i domaćih kompanija prihvatilo je činjenicu da moraju biti prisutni na Webu i društvenim mrežama, ali i drugim kanalima, pa sve više njih treba i svoje aplikacije za Android. Čime god se bavili, medijima, marketingom, trgovinom, medicinom, ili saobraćajem, postoje veliki izgledi da će vam trebati mobilna aplikacija koja će dodati nove funkcije korisnicima kompanijskih usluga i klijentima, pa i poslovnim partnerima.

Na Android platformu možete krenuti samostalno zahvaljujući mnoštvo literature i Internetu, ali i organizovano – putem kurseva što je brže i efikasnije.  Domaći ogranak IT Academy-je već nudi jednogodišnje studije Android programiranja.  Androdi Development Program obuhvata 12 predmeta koji su podeljeni u dva semestra.

Please follow and like us: