VisitorVille – animirana statistika

Categories Internet, Marketing, Web produkcijaPosted on

Iako lično, za svakodnevne detaljnje analize .log fajlova preferiram Funnel Web Analyzer, na tržištu analitičkog softvera postoji bogata ponuda. Od nedavno, na tom tržištu je i VisitorVille, lični projekat Roberta Savagea.

Radi se o softveru koji od serverskih web logova kreira živopisne flash animacije koje posmatrani sajt poistovećuje sa omanjim gradićem.

Prema ovom konceptu vaš sajt je gradić u koji navraćaju posetioci i posećuju određene kuće, zgrade (web stranice). Što je neka stranica posećenija, biće i više nazidana zgrada. Visoke građevine asociraju promentne stranice.

U VisitorVille-u raspoznajemo tri vrste objekata:

  • osobe/ličnosti – ovu su u stvari pravi “živi” posetioci koji posećuju vaš sajt. Svaki od njih može da se identifikuje svojevrsnom ličnom kartom (IP adresa, browser, lokacija…)
  • kuće/zgrade – pojedinačne web stranice vašeg web sajta, koje posećuju “mali ljudi”.
  • autobusi – drugi sajtovi i pretraživači koji dovode posetioce na vaš sajt (referrer). Što je više autobusa, to je više linkova ka vašem sajtu

Nadasve zanimljiv koncept, koji nije namenjen marketinškim web profesionalcima i analitičarima, ali je “dušu dao” za prezentovanje web saobraćaja klijentima web agencija.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *