Verbatim Store ‘n’ Save SuperSpeed USB 3.0 hard disk kapaciteta 2 TB

Categories Hardware, ITPosted on

Od svog osnivanja 1969. godine, Verbatim je usmeravao razvoj tehnologije uređaja za snimanje podataka. Od disketa preko CD, DVD i Blu-ray medija visoke definicije do spoljnih hard diskova, fleš memorijskih kartica, USB diskova i SSD uređaja – širok spektar Verbatimovih proizvoda i uticaj na industriju uređaja za snimanje podataka nemaju premca.

Verbatim na latiskom jeziku znači „od reči do reči”, a taj izraz se od osnivanja kompanije koristi za ilustraciju principa preciznog beleženja podataka bez grešaka.

Najnoviji uređaj iz Store ‘n’ Save serije je Verbatim Store ‘n’ Save SuperSpeed USB 3.0 hard disk kapaciteta od 1 TB do čak 3TB. Ova serija pomoću USB 3.0 „Super Speed” interfejsa koji nudi do 10 puta brži prenos podataka od interfejsa USB 2.0 (na osnovu brzine USB magistrale). Na njemu se nalazi i softver za arhiviranje Nero BackItUp i Burn Essentials, kao i softver za uštedu energije Green Button.

Na raspolaganju imam uređaj od 2 TB koji je dovoljan za skladištenje svih vaših fotografija, video zapisa, filmova, muzike i druge multimedije. Verbatim Store ‘n’ Save ima sopstveno napajanje preko ispravljača koji dolazi uz sistem, a dimenzija 192 x 118 x 49 mm može se smestiti na sto pored računara ili komodu pored TV/Hi-Fi sistema tako da ne zauzima puno prostora a nudi mnogo skladišnog kapaciteta.

Kada se uključi u struju na poleđini se nalaze utičnica za USB 3.0 kable koji dolazi u paketu i mikro prekidač za uključivanje/isključivanje diska. Spojite ga jednostavno na računar ili TV i u nakon brze instalacije pojavi vam se novi drive.

Naravno kompatibilan je sa 2.0 i 1.1 USB standardom, ali svoje pravo biće i mogućnosti pokazuje kada se spaja na računare sa USB 3.0 utičnicama. Naravno, brzina prenosa će biti jednaka brzini najsporijeg uređaja.

Evo i malog uporednog testa; eksterni disk kapaciteta 500GB preko USB 2.0 porta i 2.0 kabla, i Verbatim Store ‘n’ Save SuperSpeed USB 3.0 preko USB 3.0 kabla. Prosečna brzina čitanja prvog USB 2.0 diska je 26Mb/s dok je Verbatima 100,5MB/s;

Please follow and like us: