Urban Art Spaces

Categories InternetPosted on

[imga]http://img201.imageshack.us/img201/3180/upgfkf2015b15ddan20msr203ki8.jpg[/imga]
Kampanju za dobijanje [b]Omladinskog kulturnog centra[/b] u Novom Sadu ide dalje. Ovo je još jedna jedna u nizu akcija sa ciljem da se mladi angažuju i zauzmu aktivan stav u rešavanju svojih problema. Cilj ove akcije biće da mladi iskažu potrebu za mestom koje bi im služilo za ostvarenje njihovih [b]kreativnih potencijala[/b]. Ideja ovog projekta je da istraži, uporedi i promoviše korišćenje nekonvencionlanih prostora za kulturne sadržaje.

Projekat se sastoji od istraživanja, seminara i niza radionica (video art, muzika, savremeni ples i vizuelne umetnosti) koje će voditi do produkcije jednog dogažaja u jednom od napuštenih prostora u Novom Sadu. To je konkretno prostor starog (Turskog) kupatila [i]Zavoda za reumetizam Novi Sad [/i](Jodne Banje) u kojem je već ostavarena serija uspešnih akcija. Projekat partnerski ostvaruju ARCI (Rome), Omladinski kulturni centar Abrašević (Mostar) i [url=http://www.kulturanova.org.yu]kulturanova [/url](Novi Sad), uz podršku Evropske Kulturne Fondacije.

Radionice ce se događati svakog dana [b]u periodu 31. avgusta – 2. septembra od 10-22[/b] u prostoru Turskog kupatila Jodne banje, Nikole Tesle 1, i na KC Gradilište, kod filozofskog fakulteta, Zorana Ðinđića bb.

Više informacija na: http://www.kulturanova.org.yu

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *