Cosmic Panda: u kom pravcu ide YouTube?

Categories IA-UI-HCI, Web design, Web produkcijaPosted on

Google nam je priredio novi uvid u redizajn YouTube servisa, i kao i u slučaju Google+ teško da ćete moći da mu odolite, jer vas očekuje mnoštvo UI unapređenja, i “peglanja” detalja. YouTube postoji već 8 godina, i od svojih početaka nije se mnogo menjao, a 3 milijarde dnevno pregledanih video zapisa obavezuje Google ekipu da ovaj servis učini još ugodnijim i upotrebljivijim.

I sami možete probati ono što Google naziva Cosmic Panda, odnosno radni prototip novog UI/UX ovog poznatog video servisa.

U osnovi “kosmičke pande“, dizajn je “olakšan” i rasterećen – ključno, nema više “malog miliona” sličica, već su tu velike slike koje prezentuju video zapise. Sve je svedeno, a osnovni plejer je postavljenu centar pažnje i centar UI, što je nekako i najlogičnije. “Suggested videos” predlozi izbačeni su iz fokusa, u donji ekran ispod plejera, tako da smenjuju mesto sa komentarima, što je opet neko očekivanije mesto umesto dosadašnje desne polovine ekrana. Još samo da vidimo dokle će doleteti “kosmička panda”.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *