Toshiba Satellite U840W ultrabook neobičnog formata 21:9

Categories Hardware, ITPosted on

Ono što vam prvo zapadne za oko kod ovog notebooka ultrabook klase je “format”, odnosno znatno veća širina u odnosnu na visinu, a sve uslovljeno zapravo neobičnim položenim ekranom formata sa kojim se po prvi put susrećemo – 21:9.

Zapravo, Toshiba Satellite U840W je prvi računar na svetu sa ovim odnosom dijagonale, iako ona u osnovi i dalje iznosi 14,4 inča (36,6 cm). Rezolucija je 1792 x 768 piksela što ovaj računar uz bogatstvo multimedije svrstava u prenosne računare koji omogućavaju reprodukciju widscreen filmova bez prikaza crnih pozadina. Takođe, iako je na testu model sa Windowsom 7, ovaj sinemaskop ekran zbog širine je zapravo najpogodniji za Windows osam i njegov “pločasti” interfejs.

Jedna funkcija podržava ekran formata 16:9 za istovremeno pokretanje kancelarijskih aplikacija u formatu 5:9. A podeljeni ekran smanjuje vreme i nepraktičnost stalnog prebacivanje između prozora.

Takođe, i na običnim Windowsima, prednost širokog položenog ekrana je da ga aplikativno možete podeliti, odnosno da u isto vreme komforno možete gledati na prozore više aplikacija.

Sa bogatim Harman/Kardon stereo zvukom u zapanjujuće laganom dizajnu, sa aluminijumsko-gumiranim finišom, izgleda i deluje pod rukom izuzetno prefinjeno, te pruža vrhunski mobilni doživljaj multimedije. Iako ima kinematografski ekran odnosa 21:9, dovoljno je tanak i lagan da ga svuda možete nositi sa sobom. Uživajte u omiljenim filmovima na širokom ekranu HD rezolucije uz bogati zvuk sa stereo zvučnika opremljenih tehnologijom SRS Premium Sound 3D™.

Opremljen je sa čak 3 USB porta u verziji 3.0, tu je HDMI izlaz, Kenigston bravica, i mrežni priključak, a naravno kao i svi ultrabook-ovi nema optičku jedinicu. Osim multimedije, treba istaži i sjajnu udobnu, meku tastaturu koja ima pozadinsko osvetljenje tako da vam za rad u uslovima smanjene vidljivosti ne treba dodatna lampa. Intel® Wireless Display omogućava vam da prikazujete i delite sadržaj sa čvrstog diska i kućne mreže na najvećem ekranu u domu. Doživite omiljene filmove, video zapise, fotografije, emisije na mreži i još mnogo toga na Full HD televizoru pomoću jednostavne bežične veze sa laptop računara.

Toshiba Satellite U840W je moćan i predivan uređaj sam po sebi, koji će obogatiti vaš životni i radni prostor. Baterija modela U840W traje do skoro 8 sati (prema Mobile Mark™ 2007) tako da je sposobna da radi sutonomno čitavo radno vreme, dok mu procesor Intel Core i5 pruža snagu, disk od 320GB kapacitet, a 4 Gb RAM-a brzinu i virtuoznost.

Na našem tržištu cena ovog izuzetnog računara je oko 110 hiljada dinara.

Pogledajte ostatak Toshiba Satellite U840W galerije:

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *