Toshiba Qosmio X870 sa NVIDIA 3D VISION 2 naočarima

Categories InternetPosted on

Za sve ljubitelje gejminga ali i poklonike uživanje u multimediji, i to prenosnoj, Toshiba je nedavno predstavila model Qosmio X870 koji dolazi sa NVIDIA 3D VISION 2 naočarima, a koji sam imao zadovoljstvo da isprobam i prenesem vam utiske.

Toshiba Qosmio X870 je jedinstven po mnogo čemu, počevši od ogromnog Full-HD ekrana koji po dijagonali ima 17,3-inčni (43,9 cm) sa mogućnošću 3D prikaza slike, preko pozadinski osvetljene tastature za noćne gejming avanture do integrisane Nvidijine tehnologije 3D Vision. Iako spada u “tešku artiljeriju” sa svojih nešto više od 3 kilograma težine ipak je daleko lakši od gejming konkurencije tipa ROG ili Alienware.

Qosmio X870 je pravi “desktop replacement” opremljen 17,3-inčnim ekranom sa rezolucijom od ogromnih 1.920 x 1.080 piksela sa vremenom odziva matrice deklarisanih na 5 ms. Za “čudovišni” prenosnik vezane su i upravo takve komponente – procesor Intel® Core™ i7 3610QM koji radi na 2,3 GHz sa Turbo boostom može da ga potera do 3.3Ghz, atim čak 12GB RAM memorije!

Za ekstremnu grafiku zadužena je vrhunska kartica – nVidia GeForce GTX 670M sa 3GB DDR5 sopstvene memorije, maksimalna memorija do 8945MB deljene sa instaliranih 12GB sistemske memorije, tako da ovaj laptop ima ukupno neverovatnih 15GB radne memorije! A da bi sve to radili, i da bi imali gde da smestimo podatke za obradu tu je veliki hard disk od 750GB sa S.M.A.R.T. sertifikatom i brzinom rotacije diska : 7,200 rpm, a kako se radi o hibridu disk je nadopunjem sa Solid State Hybrid 8GB NAND flash memorijom.

Zahvaljujući NVIDIA 3D Vision 2 tehnologiji i specijalnim 3D aktivnim naočarima , Qosmio X870 3D prikazuje 3D sliku savršenog kvaliteta. Full HD displej odlikuje se impresivnom dubinom prikaza (kontrastom). Qosmio X870 3D dolazi sa najnovijim NVIDIA 3D Vision naočarima zasnovanim na NVIDIA LightBoost tehnologiji, što korisnicima omogućava da gledaju 3D slike koje su do dva puta jasnije nego što bi bile primenom konvencionalne 3D tehnologije. Pored toga, ove naočare omogućavaju vrhunski doživljaj 3D igara preko sočiva koja su veća nego kod onih iz prve generacije, čime se postiže širi ugao gledanja i unapređeno blokiranje spoljašnjeg svetla. Naočare su bežične, aktivne, i preko microUSB mogu da se spoje na računar i dopune baterije.

Prisutna su 4 USB 3.0 priključka od čega dva mogu puniti baterije uređaja i kad je računar u sleepu, Harman Kardon zvučnici, HDMI izlaz i naravno Blu-ray combo (BD RW + DVD+/-RW SuperMulti Dual Layer) su pod obavezno za ovaj tip računara. Tasteri imaju crveno pozadinsko osvjetljenje, web kamera snima u Full HD rezoluciji i prepoznaje lica u kadru, dok veliki touchpad podržava multi-touch unose.

Za zvuk je zadužen Realtek High Definition audio chip sa 3D efektima i punim dupleksom, a zvuk reprodukuje  preko 2×2 Harman Kardon® stereo surround zvučnika. Iako je opremljen 8-ćelijskom Lithium Ion  baterijom zbog “teškog” hardvera, autonomija rada ide do 2h i 30 minuta što je dovoljo za uživanje u celovečernjem 3D filmu ili gejming partiji bez priključivanja na struju.

Za ovako specijalan prenosni računar sleduje i specijalna cena, pa TOSHIBA QOSMIO X870-11J se može kod nas nabaviti za 199 hiljada dinara, što je u rangu cena poslovnih prenosnika visoke klase.

Usvakom slučaju nudi jedinstveno multimedijalno iskustvo koje se ne može prepričati rečima – morate ga osetiti.

 

Please follow and like us:

Comments are closed.