Textpattern – vrlo dobar CMS

Categories Web aplikacije, Web produkcijaPosted on

A flexible, elegant, easy-to-use content management system for all kinds of websites, even weblogs.” – Ovako svoju aplikaciju Textpattern Gama 1.11 predstavlja njen Dean Allen.

Ako planirate da pokrenete novi forum ili weblog, toplo preporučujem ovu besplatnu, vrlo fleksibilnu, aplikaciju. Dosta je bilo vladavine phpBB-a.

Please follow and like us:

2 comments

 1. Pre svega, da iskoristim ovu priliku da pohvalim sadržaj bloga kao i činjenicu da se redovno pojavljuju nove zanimljivosti. Svaka čast!
  Što se Textpattern-a tiče, moram da priznam da me je na prvi pogled oduševio – što zbog jednostavnosti, veličine i moćnih editora, što zbog činjenice da korisniku daje veliku slobodu u prilagođavanju sopstvenim potrebama.
  Ali, sistem pati od očiglednih nedostataka: nedokumentovan je, postoji dosta bagova vezanih za putanju na sajtu (što je maksimalno zakomplikovano – videti forum), a nisu izostale ni određene nelogičnosti.
  Zbog gore navedenog, predlažem da se sačeka neka novija verzija u kojoj će (iskreno se nadam) biti ispravljene sve greške.
  P.S. Nije mi jasno šta misliš pod “Dosta je bilo vladavine phpBB-a”?

  Pozdrav,

 2. Na početku, Filipe hvala na pohvalama. Upravo ono što čini blogove (neke) zanimljivim je sadržaj i autorski pečat. Za razliku od klasičnih “knjiških” ličnih dnevnika, koji su isključivo monolozi bez neke povratne sprege, web dnevnici su potpuno interaktivni. Oni su jednostavno mesto na kome neko iznosi svoje mišljenje i poglede na stvari koje ga zanimaju, a sa druge strane, ukoliko njegova istupanja nekoga zainteresuju, eto dijaloga.
  Što se Textpattern-a tiče, nisam ga isprobao, a svoj sud sam dao na osnovu autorovih navoda, koji su me zaintrigirali. Nadajmo se da će nedostaci koje si napravio biti ispravljeni. Ovo za phpBB sam izneo zato što je to de-facto možda i najzastupljeniji engine na mreži, a bar zbog neaktivnosti vlasnika (nisu u stanju da izmene ni osnovni šablon), sajtovi liče jedni na druge, kao jaje jajetu. Bez obzira na sve, phpBB je i dalje najsolidniji proizvod u svom domenu, tako da ga i ja koristim za Personalmag forum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *