Telenor mobilni HSPA+ internet 42Mbps

Categories Internet, Mobile, TechnoPosted on

Telenor je nedavno predstavio značajno unapređenu Pametnu mrežu, koja omogućava korišćenje internet servisa HSPA+ brzinom do čak 42 Mbps

Prvo uključenje donosi oduševljenje. Instalacija se svodi na ubacivanje USB modema kompanije ZTE i jednog klika na instalaciju Telenor konekcionog softvera. Nakon toga preostaje vam samo da uživate u brzom internetu na bilo kom mestu. Modem je tek nešto veći od prethodnog 21 Mbps modema i ovog puta ga proizvodi kompanija ZTE. Ima slot za standardnu SIM karticu, microSD ulaz i Led lampicu, koja je skrivena ispod “iscepkanog kruga” na kraju modema.

Prva konekcija i standardni test brzine u pomoć SpeedTest.net servisa donosi brzinu koja je tačno 14Mbps za download i skoro 4 Mbps uploada. Test je rađen u stambenoj zgradi pored Novosadskog sajma, gde ima dosta šuma. Za ovo kratko vreme, peak-ovi brzine probijali su 25Mbps.
I pored toga, do sada nezabeležene brzine mobilnog interneta. Kao što se da videti, to je oko 10 puta brže od prosečnog ADSL priključka u Srbiji, a prema statistikama  SpeedTest.net servisa ovaj rezultat premašuje čak 97% testiranih veza u Srbiji.

Test iz centra grada koji je inače odlično pokriven signalom Pametne mreže dao je čak očekivano bolji rezultat od “enterijerskog” – 30 Mbps download i 4 Mbps u uploadu.

Please follow and like us: