Telenor Klik – bogatstvo interneta na svim mobilnim telefonima

Categories Internet, Mobile, Web produkcijaPosted on

Na osnovu više različitih istraživanja o korišćenju interneta  na mobilnim telefonima jasno nam je da i pored velikog broja mobilnih telefona i korisnika mobilne telefonije (preko 9 miliona naloga) upotreba interneta gotovo zanemarljiva, i svedena na napredne korisnike koji globalnu mrežu koriste na smartphoneima.

Izgled ekrana aplikacije Komunikator sa klijentom za Facebook, iz Telenor Klik paketa

Kao glavnu branu masovnijeg korišćenju mobilnog interneta postavili su se TROŠKOVI, skup preneseni megabajt ali i nemogućnost kontrole troškova. Takođe, ne manje zanemarljiv faktor je masovnost mobilnih telefona, ali onih starije generacije koji ne podržavaju moderne aplikacije niti brzi protok.

Upravo iz ovih razloga Telenor se u Srbiji odlučio za kreiranje pravog internet paketa – Telenor Klik, koji će da poništi glavne razloge slabe upotrebe interneta na mobilnim telefonima.

Neograničen pristup internetu sa mobilnog

Kao prvo, Telenor Klik će ponuditi neograničen pristup internetu sa prvih 150MB protoka u punoj 3G brzini, dok se nakon potrošenih tih 150 MB i dalje može neograničeno surfovati internetom preko mobilnog ali sa ograničenjem brzine. U promotivnom periodu, koji kreće od ČETVRTKA svi Telenorovi korisnici koji aktiviraju Telenor Klik moći će da BESPLATNO surfuju mobilnim webom sve do  kraja godine. Nakon promo perioda, ako se odluče za dalje korišćenje Telenor Klik-a to će moći uz plaćanje simbolične pretplate.

Telenor Opera Mini

Kako većina telefona starije generacije ne poseduje adekvatne web browsere koji mogu da prikažu interent sadržaje u njihovom punom sjaju, Telenor je u saradnji sa kompanijom Opera Software za sve korisnike Telenor Klik usluge obezbedio prilagođeni Opera Mini web browser koji se odlikuje izuzetnom brzinom i renderovanjem web stranica bez gubitka formata, uz snažnu kompresiju čime se smanjuje protok i ubrzava surfovanje.

Detalj sa prezentacije Telenor Klik paketa blogerima

Telenor Komunikator – Društveni mediji i van smartphonea

Svedoci smo ekspanzije web društvenih mreža poput Twittera i u našoj zemlji pogotovo Facebooka, ali je glavna prepreka masovnijem pristupu ovim mrežama putem mobilnih bila nedostatak adekvatnih mobilnih telefona u velikoj korisničkoj bazi. Svemoćni pametni telefoni kod nas su prisutni tek u manjem procentu, a većina je “osuđena” na stare mobilne telefone koji opet podržavaju  JAVA aplikacije.

Upravo ovu činjenicu Telenor je iskoristio, tako da će budućim Telenor Klik korisnicima ponuditi specijalnu JAVA aplikaciju – Komunikator – koja na jednom mestu objedinjuje:

  • klijente za sve važnije društvene mreže (Facebook, Twitter, LinkedIn),
  • e-mail agregator za većinu poznatih servisa – Gmail, Yahoo, Hotmail, Telenor mail
  • Chat klijent – podržava Google, talk, Facebook, Yahoo, MSN
  • Kalendar i kontakti kao dopuna koji se takođe sinhronizuju sa svim poznatim servisima

Jednostavnije ne može

I sve to, samo na jednom mestu, za sve telefone i platforme, kroz jednu aplikaciju i besplatni internet, koji će se nakon probnog perioda plaćati par stotina dinara.

Slanjem poruke sa tekstom “klik” na broj 9000, moćićete da aktivirate Telenor Klik već OD ČETVRTKA 9. septembra i nakon toga je možete koristiti besplatno sve do nove godine. Srećno surfovanje i druženje na sruštvenim mrežama!

Please follow and like us:

Comments are closed.