Telenor emitovao Android 4.0.4 ICS nadogradnju za Samsung Galaxy Note

Categories Google Android, TechnoPosted on

Svi korisnici Samsung Galaxy Note uređaja a koji su na Telenor Srbija mreži mogu od danas da nadograde svoje pametne telefone na Google Android 4.0.4, tj. popularnu Ice Cream Sandwich verziju najpopularnijeg operativnog sistema za smartphone.

Dovoljno je ući u Podešavanja > O telefonu > Ažuriranje softvera > Ažuriraj i sistem će vas obavestiti o novoj verziji koju trebate preuzeti. Radi se o verziji Androida 4.0.4 sa novom verzijom Samsung interfejsa Touchwiz, “teška” 354 MB, pa preporučujem da telefon povežete na neki WiFi.

Ovako izgleda obaveštenje:

Kada se preuzme paket, krećete sa instalacijom koja traje nekoliko minuta, a nakon toga telefon se restartuje i kreće instalacija dodatnih aplikacija koje dolaze uz ICS, a nisu bili prisutni u paketu 2.3.6, kao što su S Note (S Beleška), S planer, Kies air i Crayon physics.

Takođe, pored ovih aplikacija, sa novom verzijom Androida dolaze i nadograđeni: Gmail, Google Maps, Voice Search, Google Talk…a sada možete preuzeti i aplikacije koje rade isključivo na 4.0 verziji poput mobilne verzije Google Chromea.

Nakon instalacije, Galaxy Note radi stabilno, moža i malo tečnije nego pre, interfejs je lepši i uglađeniji, kao i sistemski font, a sa novim 4.04 aplikacijama ugođaj korišćenja je daleko bolji.

Please follow and like us:

1 comment

  1. Postovani, gledam ovaj Vas detaljno i precizno opisan update Androida za SG Note, posedujem ovaj uredjaj i naravno sam se azurirao update i sve funkcionise super, bar sam ja tako mislio dok nisam krenuo na Google Play Store, tu nastaju moje muke… Konstanto mi izbacuje gresku 406 (App could not be download due to an error 406)… malo sam kopao po netu i pronasao da je potrebno iskljuciti proxy i port, to sam uradio (kasnije su mi u Telenoru rekli da to treba uradi tj iskljuciti te portove) medjutim ni posle toga ja nemogu da skidam nove aplikacije sa Google Play Store, dok poneke app mogu da updateujem, ali nemogu sve…. Mozete li mi pomoci?
    Hvala unapred

Comments are closed.