“Što bi doli sad je gori…”

Categories PolitikaPosted on

Lako je bilo negdašnjoj opoziciji da iz debele, “neodgovorne” oppzicione hladovine na svaki način kritikuje tadašnju (Đinđićevu) vlast i redom podržava sve štrajkove, tobože sve u javnom interesu bez ikakvih, ne daj bože, političkih implikacija. Tada je sve zahteve štrajkača i inih nezadovoljnika Vladinom politikom Koštunica listom podržavao i opravdavao. Mada, on je tada bio Predsednik SRJ, pa je i sam bio neka vlast, ali njegova stranka je bila u opoziciji.

Ali, što je neko onomad rekao: “Što bi doli sad je gori, a što bi gori sad je doli“. Ili u prevodu “sve teče, sve se menja” (Panta Rei). Ćurak se okrenuo. Kada “dođeš” na vlast, tek onda vidiš da nije sve tako crno-belo, da imaš ogroman budžetski deficit, a “gladnih usta” koliko hoćeš. Svi nešto traže i zahtevaju, od domaćih primarnih proizvođača, do Svetske banke i stranih investitora. Sa ove nove pozicije, stvari izgledaju malo drugačije.

Sadašnji premijer je izjavio da ima “razumevanja” za težak socijalni položaj radnika u Srbiji, a zatim je dodao i to da ti isti radnici:

Citat:

ne mogu ostvariti svoja prava ugrožavajući prava drugih građana i da se prema njima dosadašnja izvršna vlast ponašala solidarno…

…jednom rečenicom sve je prebacio na njemu omiljeni pravni teren i poslao Žandare da ukroti raju. Pa, gde je tu solidarnost. A onomad je prvi došao među radnike Kolubarskih kopova kako bi ih podržao, a sad, a sasvim suprotno držanje.

Dolazak na vlast ih je otreznila, uostalom kao i bilo koju drugu političku opciju. Najlakše je tokom predizbornih kampanja obećavati “brza i laka rešenja” svih mogućih problema, a kada se tamo i stigne, tek tada se vidi prava težina onoga što su toliko do tada želeli (toliko željene vlasti).

Please follow and like us:

4 comments

  1. Davno nisam cuo tj video, ovako zdravo razmisljanje o politici..

    imenjache, odusevljevas me iz dana u dan

  2. a najgori je ovaj “novi” što na svojoj televiziji “zdušno” podržava sve moguće štrajkove, samo da bi ugrabio koji poen za svoju novu “partiju”..

  3. Isti taj premijer je za vreme “vršenja dužnosti” predsednika SRJ podržao “štrajk” crvenih beretki (i blokadu auto puta kod Sava centra) i napomenuo da svako ima pravo da štrajkuje u svojoj uniformi i sa svojim radnim alatom (maskirne uniforme + kalašnjikov)

Comments are closed.