Steve Canyon i ostali strip junaci

Categories Kultura, Mediji, Novi SadPosted on

Milton Caniff sa Carol Ohmart modelom u svom studiju 1947.

Lepe vest iza sve novosadske stripofile. Zahvaljujući raznim donacijama i darodavcima Gradska biblioteka u Novom Sadu obogatila je fond sjajnim stip albumima! Pored sjajnih albuma iz kolekcije Nostalgija Dečijih novina, mogu se pronaći i albumi drugih izdavača. Tu su Steve Canyon, Brik Bradford, Mandrak, Fantom…

Prvi album koji sam uzeo je “Steve Canyon” sjajno ostvarenje Miltona Caniffa čije su avanture objavljivane od 1947. pa sve do 1988, godine.

To je priča o avanturisti mekog srca, u svojim počecima prikazan je kao avijacijski veteran koji ima svoju malu avio-firmu (slično Mister No.-u) a kasnije tokom 50-tih postao je “angažovani” junak u službi US Army, tako da je mobilizovan i borio se kao pilotu u Korejskom ratu.

Uglavnom, posetite lokalnu biblioteku i potražite neke od ovih bisera, takođe sjajan stvar u novosadskoj biblioteci – članovi imaju pristup:

  • KOBSON elektronskoj bazi sa preko 20.000 naučnih časopisa, domaćih i stranih iz svih oblasti nauke; sadrži i preko 25.000 naučnih članaka objavljenih u 357 različitih domaćih časopisa
  • EBART bazi medijske arhive koja obuhvata članke 15 dnevnih i nedeljnih novina od 2003. godine do danas

Kada smo već kod stripa, toplo preporučuje staru-novi lokaciju Stripovi.com koja je sada u novom ruhu sa ogromnim brojem tekstova, priloga, pikaza i recenzija stripova sa naših prostora, ali i svetskog stripa.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *