Šta je ražestilo Pi-Ara RTS-a, ili kako “javni servis” vređa

Categories MedijiPosted on

Sjajna TV kritičarka Branislava Džunov je prekjuče u Blicu iskritikovala još jedan Tijanićev cirkus o našem trošku – nekakve “mlade TV nade” ili tako nešto.

Ako ste mladi i besposleni, a dokonost prekraćujete surfovanjem po internetu, pročitali nešto više od školske lektire, ne mucate, a kad pišete razlikujete č i ć, ako vas često pitaju od koje ste babe nasledili tako veliki nos – vi ste prava osoba za RTS. Evo šanse da postanete „Tijanićeva beba”.

Nije konkurs nego javni poziv, potpuno nedefinisan, vremenski neograničen, a toliko obećavajući. Šta ovim, zapravo, želi RTS, koji istovremeno vodi istrebljujuću akciju da se oslobodi viška zaposlenih, ima problema sa naplatom RTV pretplate i druge novčane nevolje?…

Tzv, Pi-ar odeljenje (ma šta to značilo u glavama odgovornih  RTS-a) dalo je svoj omalovažavajući odgovor RTS i “Vidovita Zorka” Džunov, nazivajući poznatu novinarku Vidovitom Zorkom. Ako je i od “javnog servisa”, previše je. Umesto da je u službi građana koj ije debelo plaćaju, isti taj “servis” građane obasipa uvredama?! Poznatu novinarku Pi-ar nazivaju “Vidovitom Zorkom”, “Džunovkom”, ” babom koja je upravo ručala Ivicu i Maricu”…

Please follow and like us:

1 comment

 1. Puna podrska Branislavi Dzunov i njenom tekstu povodom konkursa RTS. Posto sam nezaposlen a spadam u grupu nezaposlenih od 30 do 45 godina starosti koji su diskriminsani merama drzave jer se poslodavcima koji zaposle nezaposlene do 30 i prkeo 45 godina daju vece subvencije nego sto se daju subvencije poslodavcu koji zaposli nezaposlene od 30 do 45 godina starsoti. Iako valjda svi po Ustavu ove drzave imamo jednaka pravan na radi i zaposljavanje. Nekoliko puta sam slao emailove na email adresu jedne gledane RTS ove kako oni tvrde ( a kao sto znamo RTS se finasira putem pretplate koju placaju svi gradjani Srbije pa cak i nezaposleni iz ove diskriminsane grupe nezaposlenih tj tu pretplaltu placaju clanovi porodice koji ih izdravaju) da naprave prilog u toj emisiji o ovoj diskriminaciji . Poslao sam nekoliko emailova ali odgovor nije stizao , dok nisu napravili jedan prilog iz nacionale sluzbe u toj istoj emisiji kojim sam bio razocaran , pa sam poslao komentar na tu istu email adresu emisije , da sam razocaran priglom iz nacionalne sluzbe. Posle jednog dana mi je stigao odgovor urednika te emisije sa email adrese te emisije koji moze procitiati tj prekopisao sam ga sa gmaila:

  Postovani JS,

  cesto nam pisete o temi u koju se, ocigledno, malo razumete. O zaposljavanju, to jest subvencionisanju poslodavaca.
  Nije mi obicaj da polemisem sa anonimnim komentatorima, naprosto mislim da ljudi koji nisu spremni da preuzmu odgovornost za svoje reci u pravom smislu reci i ne postoje.
  Drugo bi bilo kada biste nam dojavljivali neku informaciju od znacaja za javnost koju neko drugi nastoje da prikrije, kada je anonimnost opravdana.
  U vasem slucaju radi se o obicnom dobacivanju iz mraka ili gomile.
  Inace, subvencionisu se i oni koji zaposljavaju grupu o kojoj vi govorite. Ima dosta takvih primera, recimo Jura, Gorenje itd. U mnogim slucajevima mi kritikujemo vladu zbog takvih odluka.
  Puno pozdrava, ko god da ste,

  Ispod svega toga je bilo napisano ime i prezime urednika te emisije.

  Ovo sa anonimusom se odnosi na to sto u tekstu emailova nisam potpisivao , vec mi email adresa sadrzi ime i nastavak gmail.com a kada se otvori poruka vide se moji inicijali bez tacke izmedju.

  Ispao sam naivan kada sam pomislio da ce RTS mozda napraviti prilog o diskrminaciji nezaposlenih od 30 do 45 godina starost i opravdati njhovo slogan Vase pravo da saznate sve, kada i oni sami raspisjuju konkurs koji se odnosi samo za mlade do 30 godina staroti i ne postoj mogucnost da ostavite komentar u vezi konkursa u kome postavite pitanje zssto se diskriminisu u konkusu stariji od 30 godina starosti, i verovatno nikada necemo dobiti odogov na RTS na pitanje zasto se drzavnim merama i konkrusima za radna mesta diskriminisu uglavnom svi preko 30 godina starsoti a najvise oni od 30 od 45 godina starosti.
  Trebalo bi pitati zastitnika gradjanina, poverenicu za ravnopravnost da li je ovaj konkurs RTS u skladu sa zakonima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *