Šta BMW sprema za Detroit?

Categories AutomobiliPosted on


Za par dana u Detroitu počinje jedan od najvećih sajmova automobila – North American International Auto Show (NAIAS) i to je prva prilika u godini da proizvođači automobila prikažu šta znaju i šta mogu. Za BMW ovo će biti idealna prilika da po prvi put javnosti prikaže novu seriju 3 u Convertible (kupe-kabriolet) izdanju, a s obzirom da su amerikanci veliki ljubitelji kabriolet vozila DEtroit je pravo mesto za premijeru.

BMW 3 Convertible odlikuje idealna kombinacija klasičnih automobilskih linija i komfora koem doprinosi tvrdi sklopivi krov. BMW je i do sada kao ociju kod kabrioleta imao hard-top ali je morao ručno da se montira i demontira.

Takođe, premijeru će doživeti i BMW serije X5 koji neznatno unapređen i "fejsliftingovan", a Amerika je takođe idelano tržište za ovaj segment vozila (prema BMW-ovoj klasifikaciji X5 je Sports Activity Vehicle SAV), a tu se zapravo (Spartanburg Plant) i proizvodi.

Pored ove dve premijere BMW je za 2007 NAIAS pripremio i sopstvenu viziju budućnosti oličenu u BMW Hydrogen 7 projektu, koji je praktično prvi svetski luksuzni salonski auto sa pogonom na vodonik, a namenjen svakodnevnoj upotrebi.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *