Srednjovekovni dvorac Mokrice

Categories Relax, TravelogPosted on

Nad stoletnim šumama Gorjanaca ponosno se uzdiže srednjovekovni dvorac Mokrice. Dvorske legende i priče pripovedaju o nemirnim istorijskim događajima, kao i značajnim putevima od zapada ka istoku još iz doba Rimljana. I seljačke bune su obeležile istoriju dvorca kao i njegovu okolinu, dok je u mirnim vremenima bio je čuven po raskošnom životu svoje gospode.

Danas je u dvorcu hotel visoke kategorije. Debelim zidovima isprepleteni hodnici vode do stilski opremljenih soba, apartmana u tornjevima, dvorana, društvenih prostorija i restorana. Gosti uživaju dvorsku udobnost u potpunom miru.

Kada se kroz prozor prikrade dan i ponudi pogled sve do vinorodnih bizeljskih brežuljaka, u iskričavom sunčanom jutru, možete krenuti u šetnju po engleskom parku starom dvesta godina.

Na čitavih 70 hektara, u podnožju dvorca Mokrice prostire se golf igralište sa 18. rupa. 

Golf terene kreirao je svetski poznat arhitekta Donald Harradine, koji su svojstveni po različitosti terena i pravi su izazov iskusnim igračima, ali i idealni za početnike. Peto polje (PAR 4), među golferima važi kao jedno od najzahtevnijih u ovom delu Europe.

Polja za igranje slede prirodnu konfiguraciju dolenjskih brežuljaka i nude predivan pogled na raznoliku brežuljkastu regiju. Uređena između šuma, slikovitih voćnjaka krušaka, presecaju 200-godišnji engleski park i igrače testiraju nizom prirodnih prepreka između kojih je i jezero. Veličanstven pogled na dvorac otvara se na 10. polju za igru, a igra se završava kod klupske kuće.

Golferi iz cele jugoistične Evrope ne zaobilaze Mokrice.

Please follow and like us:

Comments are closed.