SpeedTest.net – Droid aplikacija za proveru 3G brzine

Categories Internet, MobilePosted on

Do sada smi imali sjajnu alatku za proveru up-download brzina u vidu Speedtest.net servisa, a od pre neki dan imamo i Google Android aplikaciju SpeedTest.net.

Skenirajte 2D kod
Skenirajte 2D kod

Iza aplikacije stoji kompanija Ookla preko koje (kao ključna reč) na Google droid Marketu možete pronaći i ovu aplikaciju ili samo skenirajte priloženi 2D kod (uperite Barcode Scanner na kod).

Iako u komentarima postoje napomene da aplikacija ne radi na svim droid sistemima, na Samsung Galaxy-ju definitivno radi. Kao što rekoh, alatka je idealna za proveru ADSL brzina i naravno komparacije između provajdera, ali evo sa ovom mobilnom verzijom sjajna je i za proveru 3G signala i njegovih mogućnosti.

Mobilni Telenor Internet, odnosno njegov 3G signal pokriva gotovo ceo Novi Sad, osim par “džepova” gde nema dometa usled prirodnih prepreka.

Na slici možete videti screenshot interfejsa sam SpeedTest.net aplikacije i uporedni prikaz brzina preko ADSL-a i Telenor 3G rezultata. Rezultat od 341/390 kbps je sasvim dobar (naravno, rezultat zavisi odmnogo faktora), sa uploadom koji je čak tri puta bolji u odnosu na statični Neobee ADSL.

Please follow and like us:

4 comments

  1. Interesantna stvar je da na Hero-u flash sa speedtest.net radi bez problema (moze da se testira konekcija i bez ove aplikacije), ali problem nastaje kada treba uraditi copy/paste one slike za postavljanje URL-a na thirdparty sajt/forum, taj deo nisam provalio kako da uradim :)

    Inace moj Hero uglavnom hvata HSDPA konekciju ili EDGE, 3G jos uvek nije uhvatio (3G je valjda sporiji od HSDPA nekoliko puta). Sinoc sam bas stavio speedtest link na svoj blog (en), tethering konekcija Mac-a preko Hero-a, HSDPA je 2.67Mbps/0.34Mbps (http://www.speedtest.net/result/617756050.png).

    P.S. Otvorio sam temu na DPT-u za razmenu android aplikacija, prikljuci se :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *