Sony Xperia Z sa odličnom kamerom

Categories Mobile, TechnoPosted on

xperia-y

Već nakon premijere u Barseloni na test mi je stigla Sony Xperia Z – ova premium uzdanica Sony Mobile-a u godini koju Sonyjevi CEO naglašavaju kao “prelomnu”. Prelomna je po mnogo čemu, pre svega po izuzetnim tabletu, najtanjem i najlakšem na sveu Xperia Tablet Z modelu, ali i izuzetnom androidu Sony Xperia Z.

Za počatak sjajnog je izgleda, slim kućištem dominira 5-inčni Full HD 1080p Reality ekran sa Mobile BRAVIA Engine 2 tehnologijom. Na slici možete videti poređenje sa Samsungovim Noteom koji ima nešto veći ekran dijagonale 5,4 inča, ali drugačije orijentacije. U praksi, kako koristim Note duže vreme već na prvi “hvat” Xperia Z zbog “užeg struka” mnogo bolje naleže u ruci i praktičnija je za rad u jednoj ruci.

xperiaz-note

Ipak, prvi utisak koji ostavlja Xperia Z je brzina! Z model zahvaljujući četvorojezgrenom Snapdragon™ S4 Pro procesoru koji na 1.5 GHz prosto leti. Sve je izuzetno tečno, prelazi iz menija u aplikacije, između apliakcija, pokretanje kamere i snimanje. Pošto se četiri jezgra aktiviraju i gase samo po potrebi, baterija neće biti potrošena prebrzo, posebno zahvaljujući STAMINA režimu koji produžava njeno trajanje baterije.

Istakao bih u ovom prvom postu i kameru od 13 MP i sa Exmor RS™, prvim senzorom za HDR video na svetu namenjenom smart telefonima, koji omogućava snimanje oštrih fotografije i full HD videa, čak i kada postoji snažno pozadinsko osvetljenje.

Pogledajte samo ovaj primer noćnog snimka, oštirnu i osvetljensot čak i najtamnijih delova, te kontrastnu svetlinu (kliknite za slike u originalu):

Sony #XperiaZ primer noćnog snimka

Takođe ne zaostaje ni u makro modu (kliknite za slike u originalu) :

Sony #XperiaZ primer makro snimanja

Sony #XperiaZ primer makro snimanja

U sledećim zapisim očekujte još detalja o Xperia Z smartphoneu.

Please follow and like us: