Sony Ericsson Z550i

Categories MobilePosted on

Na test mi je za potrebe “Mobi” magazina (inače naš jedini magazin o mobilnim telefonima) iz ComTradea stigao izuzetan “malac” Sony Ericsson Z550i urađen u stilu klasičnog školjkastog preklopnika sa integrisanom kamerom na poklopcu, koji je dostupan u dve kolorne šeme, bakarno-crvenom i metalik-crnom varijetetu. Spoljašnost je oplemenjena aluminijumskim oblogama sa brušenim finišom koje telefonu daju jednu notu ozbiljnosti, ali ne prenaglašenu kako ne bi odbio naklonost mlađe populacije (njima je zapravo najviše i namenjen).

Z550i krase izuzetno male dimenzije koje iznose 87,5 x 45,4 x 20,5 mm, a sa baterijom telefon teži samo 92,5 grama što obezbeđuje dobar osećaj i lako nošenje čak i u najmanjim džepovima. Težina je skoncentrisana u osnovici telefona tako da poluautomatsko-otvarajući poklopac nosi mnogo manji procenat ukupne težine i predstavlja odličan balans koji za posledicu ima odlično ležanje aparat u ruci. Ugrađena litijum-polimerska BST-36 baterija kapaciteta 750mAh omogućava oko 5,5 sati glasovne komunikacije i čak 320 sati za stand-by režim.

Telefon poseduje dva ekrana, eksterni manji monohromatski na poklopcu obezbeđuje korisnicima osnovne informacije, poput onih o vremenu, datumu, dolazećim i propuštenim pozivima. Onaj glavni interni TFT ekran rezolucije 176 x 220 piksela ima dijagonalu od 1,9 inča (fizičke dimenzije 30×38 mm) i omogućava prikaz 262 hiljade različitih boja. Z550i dolazi sa mnoštvom preinstaliranog softvera i dodataka poput pozadinskih animacija, screensavera i živopisnih tema koje omogućavaju veću personalizaciju ekranskog prikaza i približavanje afinitetima krajnjih korisnika.

Za one „poslovnije“ korisnike tu su RSS čitač za praćenje izvora koji obezbeđuju ovaj instant kanal i Access NetFront™ Web browser za mobilno krstarenje Internetom. Više o ovom telefonu moćićete da pročitate u novom, majskom broju Mobija.

Please follow and like us: