Sony DCR-SX21EB kamkorder

Categories TechnoPosted on

Iz Positive-a stigao mi je jedan sjajni kamkorder – Sony DCR-SX21EB, izuzetno malih dimenzija, neočekivano odličnih performansi i super cene.

Izuzetno je lagan i sa najmanjim mogućem brojem kontrola i dugmića jednostavan za korišćenje. Iako je kompaktan i podsećan na one dummy-kamere kamkorder ima vrlo izuzetan objektiv sa veoma snažnim zumom. Kada snimate imate utisak da se zapravo radi o teleskopu. Izuzetno snažno prošireno zumiranje pruža raspon povećanja do ogromnih 67x. To je više nego dovoljno za približavanje udaljenih objekata uz i dalje vrhunske detalje i jasnoću.

Primer možete videti u nastavku, snimio sam detalj sa uvećanjem iz gro plana do maksimalnog uvećanja. I pored ogromnog zuma zahvaljujući automatskom fokusiranju i SteadyShot stabilizaciji, objekti snimanja se brzo izoštravaju čak i pri snimanju “iz ruke”.

Pored sjajnih i zumiranih snimaka tokom dana Sony DCR-SX21EB kamorder je jedan od najbolji pri snimanju u noćnim uslovima i uslovima slabog svetla (Auto Slow Shutter sistme). Mislim da je ovo prva kamera koju sam koristio da lako može da snima u mraku, pa čak i pri zumiranju dobijaju se fantastični rezultati.

Snimanje se vrši kako na obične SD kartice tako i na Memory Stick karticu, pa je tako moguće snimiti do 2 sata:55 min (LP način rada) video zapisa standardne rezolucije na Memory Stick™ karticu od 4 GB. Litijum-jonska baterija od 500mAh obezbeđuje sa 100% punjenja do 13 sati snimanja, tako da slobodno sa sobom možete poneti više kartica. Kamera se automatski startuje otvaranjem Clear Photo LCD™ ekrana od 2,7 inča koji nije osetljiv na dodir, ali je opskrbljen malim džojstikom kojim se kreće kroz menije.

Rezolucija video snimaka je 720 x 576px / 50i, dok je kod fotografija to mala VGA rezolucija, ali sa pomenutom moćnom zum funkcijom i fotke napravljene ovim kamkorderom su veoam upotrebljive.

Dodatni softver PMB Portable pojednostavljuje prenos video-zapisa na web-lokacije za deljenje kao što je YouTube™ sa gotovo bilo kog povezanog računara, a funkcija Direct Copy obezbeđuje direktno prebacivanje snimljenih video zapisa na eksterni hard disk bez korišćenja računara.

Da ne zaboravim sjajni Macro. Sony DCR-SX21EB snima fantastične makro snimke zahvaljujući moćnoj Sony optici i automatskom zumu, što možete i videti u naredom primeru:

Ukratko, izuzetno mali kamkorder za svaku torbicu sa sjajnim Sony mogućnostima i ultra-zoomom za samo 20.450 din. Kamkorder možete poručiti ili nabaviti u Positiveu uz Besplatnu dostava za web kupovine preko 10.000 dinara na teritoriji Srbije.

Please follow and like us: