Sonim Land Rover S1 ekstremne uslove i ekstremne korisnike

Categories MobilePosted on

Kod nas malo poznata, kompanija Sonim Tech je osnovana 1999. godine i od tada je jedan od glavnih snabdevača tržišta telefonima koji su potrebni profesionalcima i ostalim ljudima koji rade u ekstremnim uslovima, od vojnog osoblja, do rudara, pomoraca i naftaša. Ovi telefoni imaju bezuslovnu garanciju od 3 godine, otporni su na vodu, prašinu, strujne udare, padove, so, naftu…i još mnogo toga.

I to nije sve, od izuzetno značajnih i interesantnih karakteristika izdvojio bih i stand-by trajanja baterije, koj ide i do 15 dana u realnim uslovim. Tasteri su projektovani sa dovoljno velikim razmakom da se mogu koristiti i sa radnim rukavicama, i testirani su na čak 500.000 pritisaka po tasteru, što je duplo više nego na običnim telefonim. Za Sonim Land Rover S1 zbog uslova u kojima može da se nađe karakterističan je i zvuk zvona telefona koji ide do neverovatnih 110 db ( poređenja radi, zvuk na 3m od motora klipnog aviona je snage 120 decibela).

I nadalje o otpornosti; otporan je na najsitnije čestice prašine, na vodu dubine do 1 metra dubine i 30 minuta potapanja, otporan na padove na beton sa visine do 2 m pod svim uglovima, pai po ćoškovima, a neosetljiv je na elektromagnetna zračenja od 4-500 mhz sve do 25 GHz, te izdržava teret od 1.000 kg. Radi na temperatura od -20 do + 55 stepeni celzijusa, a (opet) otporan na uslove -30 do + 70 stepeni celzijusa tak oda se može nositi i u Sibir i u saunu ;)

Ovaj telefona je na detaljnom testu u magazinu Mobitech tako da ćete u novom broju moći mnogo više da pročitate o ovom čudu tehnike.

Sve ove mogućnosti imaju svoju cenu, Sonim Land Rover S1 može se nabaviti kod svih većih dobavljača u Srbiji a cena mu je oko 50 hiljasa dinara. U nastavku evo i testa izdrživosti koji prikazuje Land Rover S1 kao čekić (doduše radi se Xp1 verziji).

Please follow and like us:

2 comments

  1. Thanks for the great coverage! Just to let you know, the phone in the pictures is actually the Land Rover S1 and not the Sonim XP3 Quest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *