Simpozijum E-trgovina 2006 – 1. dan

Categories Web produkcijaPosted on

Okončao se i pravi dan vrlo zanimljivog i korisnog skupa na Palićuelektronskoj trgovini u nas. Do duše, za sada je baš i nema, ali neki pokazatelji govore da će se situacija vrlo brzo izmeniti. Simpozijum su otvorili predstavnica Ministarstva trgovine, turizma i usluga, i direktorCentra za informatiku i e-poslovanje pri Privrednoj komori – Aca Aleksić.

Predstavnici First Data Internaationala su najavili skoru implementaciju procesiranja Web plaćanja preko partnera banke Intesa. Eksperimentalni model plaćanja po 3D Secure modelu obavlja se na sajtu Delta Maxi trgovine.

Prezenter iz kompanije Mercator predstavio je njihove sopstvene platne i kreditne PIKA kartice, te napredni CRM sistem koji je u postupku implementacije u ovom poslovnom sistemu, a koji objedinjuje podatke iz svih maloprodaja i trgovniskih centara, širom regiona, i podatke dobijene aktivnostima kupaca sa karticama.

U nastavku, bilo je još mnogo toga, ali o tome u narednim zapisima. Do tada, pogledajte Flickr galeriju fotosa sa skupa.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *