Sennheiser PC 333D 7.1 slušalice za gejmere i audiofile

Categories TechnoPosted on

Sennheiser brend je poznat u audio svetu i ne treba ga posebno predstavljati, ali predstavljanje zaslužuju nove Pro Logic Dolby slušalice (headset – tu je i mikrofon) PC 333D namenjene gejmerima.

Radi se o slušalicama pre svega sjajnog kvaliteta izrade, apodrazumeva se i vrhunski Sennheiser stereo 7.21 okružujući zvuk. Slušalice su potpuno zatvorene sa elementima za prigušenjem spoljne buke. Sa svojim nešto preko 200 grama veoma su lake i zahvaljujući mogućnosti podešavanja – veoma udobne i za dugotrajno nošenje.

A zvuk? Zvuk je prosto fantastičan, sluške su toliko dobre da će muzička kartica vašeg računa najverovatnije biti preslaba da iskoristi sve mogućnosti modela Sennheiser PC 333D. Bez brige, čak i ukoliko nemate dobru muzičku karticu uz slušalice u paketu dolazi USB muzička kartica na kablu na koju se priključuju 3,5mm kablovi mikrofona i audio-ulaza.

Na samoj USB kartici nalazi se klizajući prekidač kojim se uključuje moćni 7.1 Surround zvuk, dok se kontrola intenziteta zvuka kontroliše preko kružnog intuitivno smeštenog trimera na levoj slušalici gde se nalazi i spregnuti mikrofon. Mikrofon se u sklopljenom položaju stapa sa sa ostakom rama, a kada se spusti automatski se vrši njegovo uključenje.

Poput DJ-evskih slušalica, desna sluška može da se rotira i oslobodi jedno uho, a funkcija je namenjena za timsku komunikaciju prilikom turnirskog igranja.

Fantastične slušalice u svakom pogledu, ali prijemni kvalitet zavisi od izvora. Kod gledanja filmova apsolutno sjajni rezultati se postižu ukoliko slušate BluRay izvor ili neki originalni DVD sa bar 5.1 Dolby zvukom. Iskustvo slušanja je bolje nego u bioskopu, zvuk je potpuno okružujući i imate utisak da se nalazite u prostoriji sa glumcima.

Kod igara, kako i sleduje, stavr je još bolja. Probao sam Call of Duty WaW – oduševio se, zvuk je oštar izuzetno čist, a surround kompomenta je veoma precizna tako da možete utvrditi pravac is kog se puca ili iz kog smera vam se približava neprijatelj.

Specifikacija

Dužina kabla: 2m + 0.3m + 1.2m (headset + 3D G4ME1 + USB extension cable)
Kontektori: 2 x 3.5mm (Connector Sockets) + USB for desktop/laptop
Težina: 255 g
Frekvenciaj rada: 14 – 22000 Hz
Impendansa: 32 Ω
Sound pressure level (SPL): 112 dB
Mikrofonska frekvencija: 70 – 15000 Hz
Microphone: Noise Cancelling
Impendansa mikrofona: ~2 kΩ
Sensitivity as per 121 TR 9-5: -38 dBV/Pa

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *