SBB od sledeće nedelje nudi EON TV platformu

Categories TechnoPosted on
SBB EON platforma

SBB EON platforma

Prema današnjoj najavi koju su prosledili korisnicima, SBB od sledeće nedelje će ponuditi sasvim novu EON TV platformu. Opet, prema nezvaničnim informacijama, ne radi se o jednostavnom  rebrandu/reskinu Multi Screen Viewer-a, već je EON navnodno kreiran “od nule”, kao kompletan sistem, sa celom infrastrukturom, backendom i frontend aplikacijama.

Ovo je TV platformu najnovije generacije – EON, koja treba da zameni sadašnju – veoma ograničenu D3GO platformu, na svim ekranima istovremeno – tabletima, smart telefonima, računarima i naravno sa dodatim unapređenim funkcionalnostima.

Uz to, velika novina je da će EON od samog starta biti dostupan i na Smart televizorima, a tokom sledeće godine pojaviće se i EON digitalni prijemnik putem kojeg će sve te nove i intuitivne funkcije, osim na Smart televizoru, biti omogućene i na svim ostalim uređajima. Konačno korist od Smart TV u domaćim uslovima, jer smo kao korisnici bili “osuđeni” na korišćenje samo par aplikacija poput Youtube-a i Netflixa.

United Group već ima sličan Multi Screen Viewer, ali EON ovo je nešto sasvim “novo”, tj. pretpostavljamo da je reč samo o lokalizaciji ovog servisa.

Ipak, koliko vidimo ovde, servis ipak neće biti dostupan za sve Smart televizore! Kao što možete videti, pominju se samo tri platforme – Samsung Smart TV, LG Smart TV i Android TV?! Problem…

Ne pominju se recimo Sony Smart TV ili recimo Philips Smart TV?! Što znači, da kao i kod prethodne platforme i EON ima opet mnoštvo hardversko-softverskih nekompatibilnosti. Ipak, možda postoji zabilazno rešenje u vidu upotrebe web browsera na nekompatibilnim Smart TV uređajima –  “Gledanje EON-a na računarima je omogućeno preko svih pretraživača, bez potrebe za bilo kakvim dodatnim softverom (plugin-om), dok je za mobilne uređaje EON aplikacija dostupna na App Store-u ili Google Play Store-u. ”

Update: pročitajte i kako sve najavljeno radi u praksi:

SBB EON u praksi

Please follow and like us: