Saturized – još jedna uspešna novosadska interaktivna agencija

Categories Internet, Web produkcijaPosted on

Gorana Bajazetova jednog od osnivača novosadske interaktivne agencije  Saturized  poznajem još od vremena kad mso se družili na designers/network i sličnim domaćim foto-webdesign formumima. Pre pet šest godina sa kolegom osnovao je studio za web dizajn i interaktivnu kreativu, da bi danas taj studio narastano na pravu firmu koja zapošljava čak 30 stručnjaka!
Nakon dugo vremena rada za strance na poljuu web kreative, za digitalne agencije iz USA i klijente, krajem prošle godine  počeli su da rade i na sopstvenim proizvodima koje su ponudli globalnom tržišu.

Jedan od prvih proizvoda koji su napravili je Fontain – www.theFontain.com . Fontain pomaže ljudima da pronađu idealan poklon za svoje prijatelje i porodicu, brzo i jednostavno. To je osnovna ideja.
U martu ove godine lansirali su aplikaciju, a u septembru i website, i baza korisnika raste lagano. Trenutno imaju preko 5.000 korisnika, preko 10.000 stvari je dostupno na Fontainu, a uskoro će biti moguće i filtriranje po lokacijima, cenama, brendovima i slično.
Drugi proizvod na kome vredno rade zove se Infomatic – www.InfomaticApp.com (pogledajte video teaser). Infomatic korisnicima pruža detaljne Twitter i Facebook statistike/infomarmacije u vezi sa njihovim nalogom, a u vidu infografike. Infomatic će se plaćati $1.99 na App store-u kada izađe, a Fontain servis je potpuno besplatan za korisnike.

Infomatic treba da izađe na App store u narednih 10 dana i trenutno je u procesu “review-a”, od strane Apple-a.
Ovakve i slične priče predstavljaju pravo osveženje u učmaloj i nerazvijenoj Srbiji, i putokaz za sve mlade u kom pravcu se usmeriti, te dokazuju da se ne mora “otići preko bare” iako su im klijenti tamo daleko. Nadajmo se da će biti još ovakvih primera i svetlih tački MSP sektora.

Please follow and like us: