Samsung TecTiles NFC tagovi omogućava “pametnu” i lakšu kupovinu

Categories MarketingPosted on

samsung-smartshopping

Samsung Electronics u Holandiji ušao je u partnerstvo sa lokalnim prodavnicama garderobe i modnih detalja iz kojeg se razvila nova tehnologija usmerena na trendy kupce. Oni su osmislili  “smart shopping” koristeći Samsung’s TecTiles, kao i Near Field Communication (NFC) funkcije na Samsung pametnim telefonima.

NFC omogućava beskontaktni protok podataka između minijaturnih čipova postavljenih na vidna mesta i Samsung telefona koji podržavaju NFC. Samsung TecTiles su zapravo male nalepnice koji koriste NFC čipove koj ise mogu ponovo koristiti, te koji su programirani od strane korisnika tako da u pametnom telefonu može  da se aktivira niz funkcija automatski. Takođe, ako u primeru iz Holandije, TecTiles tagovi mogu se iskrositi za inovativni maloprodajni marketing.

U Holandiji svi korisnici  Samsung  NFC telefona imaju ekskluzivne ponude od strane Jeans Online-a, najveće online prodavnice džina u Holandiji.

Kako radi ova NFC promocija?  Jednostavno.  Kalverstraat je najpopularnija shopping ulica sa brojnim buticima u Amsterdamu – i uvek je prepuna kupaca i gostiju.  Za potrebe ove promocije, kreativna gencija “SALES window” dizajnirala je  Samsung TecTile samolepljivi NFC tag, koji je nalapljen na izlog Jeans Online prodavnice.  Svi kupci koji skeniraju TecTile tag preuzimaju  digitalni vaučer koji odmah potom može da se iskoristi. Sa ovim vaučerom, kupci mogu recimo da dobiju drugi artikal potpuno besplatno!

I promocija se ne zaustavlja samo na ovom momentu. Kupci koji skeniraju tag mogu osvojiti vaučer vredan  100 evra potonjom prijavom na Facebook koristeći TecTiles NFC čipove u prodavnicama kada postave svoje slike na svoj wall iz prodavnice.  Tako se došlo do sjajne računice za klijente, kupovina + društveni mediji = ušteda, a sa druge strane – prodavac dobija nove klijente koji postaju i njegovi promoteri.

Evo i video primera kako to sve radi u praksi:

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *