Samsung SGH-i320

Categories InternetPosted on

[imga]http://img208.imageshack.us/img208/2563/i320ws8.jpg[/imga]

Za oktobarski broj [url=http://www.svet.co.yu/mobi/index.html]Mobija[/url], na test sam dobio pravu minijaturnu “mobilnu kancelariju” u vidu [i]smartphona [/i][b]Samsung SGH-i320[/b]. Opširniji izveštaj o ovom[i] super-slim [/i]modelu kojim [url=http://www.samsung.com]Samsung [/url]najavljuje sopstveni prodor na tržište „pametnih telefona“ konkurišući modelima poput [i]BlackBerry[/i]-ja ili [i]Motorole Q[/i], moćićete da pročitate u oktobarskom [url=http://www.svet.co.yu/mobi/index.html]Mobiju[/url], a za sade evo par najbitnijih impresija.

Nakon najave novog modela na [url=http://www.3gsmworldcongress.com/]svetskom kongresu 3GSM [/url]u Barseloni, održanom tokom februara ove godine, Samsung je početkom jula na tržite izbacio i prve serijske primerke [b]SGH-i320[/b], pametnog telefona ([i]smartphone[/i]) sa punom QWERTY tastaturom koji radi na [i]Windows Mobile[/i] platformi. Kako je najavljeno na samom kongresu, model i320 bi trebao da parira [i]smartphone [/i]konkurentima drugih proizvođača; Nokijinom modelima iz [b]N serije[/b], [b]Blackberry[/b]-ju i [b]Motorolinom Q[/b] modelu.

Potpuna QWERTY tastatura i [i]Windows Mobile 5.0[/i] grafičko radno okruženje poznato sa PC [i]Windows[/i] platforme, trebali bi da omoguće korisnicima laku navigaciju i svakodnevnu upotrebu na način blizak korišćenju PC računara. Veoma elegantan i stilski doteran [b]Samsung SGH-i320[/b] debljine je svega [b]11,5 milimetara [/b](na najširem delu) i mase [b]95 grama[/b], što ga svrstava među najtanje i najlakše [i]smartphone [/i]uređaje na svetu.

[imga]http://img224.imageshack.us/img224/4145/i3202au8.jpg[/imga]

SGH-i320 ima zaista [i]fantastičan LCD ekran izuzetne oštrine[/i], rezolucije 320 x 240 piksela u landscape formatu, a sam telefon podržava [i]chat[/i], naravno [i]instant messaging[/i] i e-mail, ali i rad sa [i]MS Office[/i] fajlovima. Integrisana digitalana kamera omogućava snimanje u maksimalnoj rezoluciji od 1,3 megapiksela, a za efikasno povezivanje sa drugim uređajima “zaduženi” su [i]Bluetooth [/i]i IC port, te klasična USB veza.

[imga]http://img208.imageshack.us/img208/33/i3201zc3.jpg[/imga]

Ispod “haube” smešten je Intelov [b]PXA 272 procesor [/b]koji radi na taktu od 416 MHz, i obezbeđuje nesmetan i komforan rad u mobilnom [i]Windows [/i]okruženju. I320 nudi, za tako malo kućište, velikih 120 MB interne memorije, koja je naravno proširiva dodavanjem memorijskih kartica u [i]microSD [/i]formatu. Ovaj mobilni računar koji izgledom pomalo podseća na zaboravljene džepne kalkulatore, popularne digitrone, radi u sve tri osnovne mrežne tehnologije GSM / GPRS / EDGE (900/1800/1900 MHz), sa kvalitetom prijema u klasi 10, tako da je omogućen rad i prenos podataka u mrežama mobilnih operatera širom sveta.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *