Samsung Galaxy Tab 10.1 uparen sa HSPA+ mobilnim netom do 21,6 Mb/s

Categories Google Android, MobilePosted on


Samsung Galaxy Tab 10.1 pored Galaxy Ace Androida

Iako je po izlasku iPad-a puno proizvođača najavljivalo odgovor na njegov tržišni uspeh tek je Samsung u septembru prošle godine predstavio prvog pravog suparnika koji u pojedinim segmentima prevazilazi izikani iPad.

Galaxy Tab 10.1 GT-P7500 je sa svojih 8,6 mm najtanji mobilni tablet računar na svetu. Težak je samo 565 grama, a kombinacija ultra-tankog i laganog povećava izvanrednu mobilnost ovog proizvoda. GalaxyTab 10.1 P7500 ima originalni Samsungov korisnički interfejs TouchWiz instaliran na platformi Android™ 3.1 (Honeycomb), koji korisniku nudi superiorni multi-tasking. TouchWiz dodatno unapređuje intuitivnost i interakciju sa uređajem, jer svojim elementima nadomešćuje nedostatak hardverskih tastera, te nudi najlakše beleženje screenshotova kod bilo kog Androida.


Ko ima veliku šaku, Galaxy Tab 10.1 moćiće da mu stane i u jednu ruku :)

Osnovna namena jednog ovakvog uređaja je upotreba Internet servisa i naravno zabava, u oba o segmenta P7500 je besprekoran. Naravno, može se iskoristiti i u poslovne svrhe, ali je njegova upotreba ograničena na poslovnu komunikaciju i prezentacione sposobnosti.

Što se tiče komunikacije, Internetu možete pristupiti na više načina, povezivanja putem Bluetooth® i Wi-Fi 802.11 a/b/g/nse podrazumeva što mu obezbeđuje izuzetno veliku brzinu za mobilno preuzimanje podataka i znatno skraćuje vreme za njihov prenos. Ipak, njegova tajna snaga leži u podršci za HSPA+ brzine do 21 Mbps što od nedavno Telenor Srbija nudi korisnicima u Srbiji.


Idealan za surfovanje Webom

Ubacio sam u Galaxy Tab Telenor HSPA+ SIM karticu i time dobio da bukvalno na svakom mestu, uz nesmetanu mobilnost imam najbrži Internet i neometanu komunikaciju.

Galaxy Tab 10.1 P7500 na poleđini ima primarnu kameru od 3 megapiksela  i sekundarnu kameru napred od 2 megapiksela, što omogućava sadržajnu zabavu putem glatkog prebacivanja i neosetnog puštanja HD video i fleš snimaka u rezoluciji 1080 p, ali i video komunikaciju preko Interneta.

Njegov upečatljivi TFT-LCD ekran od 10,1 inča (1280x800px) pruža neopisivo iskustvo gledanja filmova u punoj HD rezoluciji u pokretu, pregled fotografija, e–reading i igranje igara, a zahvaljujući poslednjoj verziji Adobe Flash Player 10.1. podržava brz, jednostavan pregled stranica na Internetu.

Samsung Galaxy Tab poseduje procesor 1 GHz dual-core Nvidia Tegra 2 1.0 GHz, koji pruža visoke performanse kad god i gde god da se nađete. U domenu HD video podrške, P7500  podržava širok spektar multimedijalnih formata: DivX, XviD, MPEG4, H.263, H.264 i druge, što doprinosi vrhunskom uživanju u zabavnim sadržajima. Kako je ekran veliki, a drži se veoma blizu očiju stiče se bioskopski utisak prilikom gledanja filmova, Youtube video zapisa gde se sada već nale brojni filmovi punog trajanja dužine.

Honeycomb Android je priča za sebe. Nema usporenja i zastajanja, sve je fluidno i grafički primamljivo. Prilagođavanjem aplikacija ovolikom ekranu i forma čini doživlja upotrebe Android aplikacija još boljim.

Gmail aplikacija, kao i ostale iz Google paketa, je sjajna i pregledna, lako se koristi i lako se prilagoditi kada dolzite sa manjih ekrana. Polaris Office paket nesmatano barata sa uobičajenim Word i Excel fajlovima. Editovao sam jedan Excel fajl, te iako nemate miš ili olovku možete načini osnovna uređivanja tabela, ona složenija već malo teže.

Samsung Galaxy Tab je višenamenski e-čitač. Aplikacije E-knjige omogućava povezivanje kako na Kindle amazon tako i na Samsungov Book Hub – knjige možete čitati i uspravno i položeno, te  podesiti adekvatno pozadinsko osvetljenje. PDF-ove idealno interpretira, a posebp riča su stripovi. Tablet računari poput Galaxy Taba omogućiće veliki uzgon devetoj umetnosti. Pored stripova u PDF formatu uz odgovarajuće aplikacije možete čitati i druge popularne strip formate.

Aplikacije poput IMDB enciklopedije koje vam uz obilje tekstualnih informacija pružaju i foto/video sadržaje su veliki potrošači vremena :) Naprosto,  kada zaronite u filmsku bazu i počnete da “preturate” po informacijama i uživate u trejlerima, tome nema kraja.

Jedini problen Galaxy Taba je njegova cena koja bez obaveze u Telenoru iznosi 70000 dinara. Ipak, tu su razne pogodnosti nabavke, pa Tab možete nabaviti na do 12 rata, i u paketima! U paketu Surfuj 30GB Tab je najpovoljniji i košta samo 300€ ili ga možete platiti na 12 rate po 2.500 dinara. Naravno, ovo je najsmislenije, jer je greh imati Tab a nemati dvoljno i svugde Interneta.


Zaronite u filmsku bazu


Angry Birds oduzima mnogo, mnogo vremena :)


Osnovni ekran


Idealan za magazine

Please follow and like us: