Samsung Galaxy Note 10.1 na prvi pogled

Categories Google Android, Mobile, TechnoPosted on

Posle samo desetak dana od svetske premijere zahvaljujući agilnosti novosadske kompanije Positive u prilici smo da isprobamo novi tablet hit Samsung Galaxy Note 10.1 (N8010), ali takođe i da ga kupimo jer je dostupan u prodaji po ceni od 59.999 dinara.

Dolazi sa ICS 4.0.4 Androidom, ima sjajni ekran dijagonale od preko 10 inča, i opremljen je novom nešto ergonomski debljom digitalnom olovkom S Pen, sjajnom aplikacijom S-Note, S Memo, te naravno WiFi konekcijom, tako da je ovaj tablet sjajni saputnik svakom poslovnom čoveku i nezamenljiva beležnica. Ali i uređaj za zabavu, od slušanja muzike, radio-stanica, gledanja TV programa, Youtube videa, do igranja najnovijih 3D igara.

Uz intuitivni korisnički interfejs i aplikacije optimizovane za korišćenje nove S-pen olovke, naoružan sa 1,4 GHz četvorojezgrenim procesorom i 2 GB RAM memorije za poboljšan učinak, GALAXY Note 10.1 dizajniran je da bi pojednostavio beleženje ideja, olakšao pristup informacijama i omogućio nesmetan multitasking, čineći sve jednostavnijim i bržim.

Galaxy i Android naravno podržavaju srpski jezik, a zahvaljujući funkciji “Višestruki ekran” uređaj stvarno podržava multitasking, i radi u više aplikacija sa više prozora. Tak orecimo možete podeliti ekran i raditi u Polar Office paketu i u slučaju da vam zatreba neka informacija sa Interneta ne morate zatvarati ovaj prozor već podeliti ekran na dva dela i istovremeno videti i vaš dokument i internet stranicu. Takođe, od ove tačke vrlo lako se prebaciju podaci između dva prozora.

Galaxy Note 10.1 na poleđini ima primarnu kameru od 5 megapiksela i sekundarnu kameru napred od 2 megapiksela, što omogućava sadržajnu zabavu putem glatkog prebacivanja i neosetnog puštanja HD video i fleš snimaka u rezoluciji 1080 p, ali i video komunikaciju preko Interneta. Full HD i Div X HD video su prosto sjajni.

I to nije sve, Galaxy Note 10.1 poseduje i ležite microSD kartice tako da početnih 16Gb možete dodatno proširiti do čak 64GB. Kako se radi o modelu N8010, a za razliku od N8000, ovo je WiFi tablet što znači da nema podrške za GSM mrežu.

Poseduje još: akcelerometar, žiroskop, digitalni kompas, ali i GPS prijemnik koji podržava i ruski GLONASS sistem.


Samsung Galaxy Note 10.1 & Samsung Galaxy Note

Takođe, svu multimediju može da prenese do Smart TV aparata putem DLNA standarda, a zahvaljujući IC portu i odgovarajućoj aplikaciji Galaxy Note 10.a možete se udobno koristiti kao daljinski upravljač za pametme televizore, upravljanje kanalima ili surfovanje Internetom.

Ako vam se svidi svratite do  Positive-a imaju ga na lageru u sivoj i beloj boji.

Please follow and like us:

Comments are closed.