Samsung Galaxy kao kućni HiFi centar

Categories MobilePosted on

Opasna “sprava” ovaj Samsung Galaxy (by Telenor Srbija), ne samo da je svestran u poslovnom smislu, već mu je multimedijalna komponenta možda i jača strana. Samsung je  poznat po sjajnim LCD i LED televizorima i muzičkim linijama, gde slobodno možemo uvrstiti i Galaxy.

Od Google Androida imamo veoma jednostavan i nadasve upotrebljiv MP3 plejer, a Samsung je ovu komponentu pojačao hardverskim delom. Pre svega tu je 3,5 mm audio izlaz, neuobičajen kod smartphonea, čime je omogućeno da prikačite bilo koje kvalitetne slušalice i uživate u fatnastičnom zvuku.

Iznenađenje predstavljaju u priložene Samsungove in-ear slušalice koje prevazilaze sva očekivanja. Već na prvi pogled deluju kvalitetno i robusno, duža osnovica  koja predstavlja i držače obezbeđuje da udobno smesite slušalice u ušni kanal, a elsatična gumena obloga u iznenađujuće velikoj meri prigušuje  ambijentalni zvuk. Zvuk je pun i izdiferenciran, za kvalitetno uživanej u mobilnoj muzici.

Ipak, Samsung Galaxy može da posluži i za “stacionarno”  uživanje u muzici. U svom dnevnom boravku možete ga prikačiti na bilo koji HiFi sistem (zahvaljujući 3,5mm izlazu) i uživati u omiljenim numerama.

Evo za primer, prikačio sam Samsung Galaxy na Logitechov 2-1 sistem i za tren, od telefona imamo “muzičku liniju”.

Treba istaći i da Google Android sjajno sarađuje sa klasičnim Windows Media Playerom. Isprobao sam razne programe za sinhronizaciju, ali se najbolje pokazao WMP. Prikačite Galaxy na PC, Media Player ga prepozna i preostaje vam samo da odaberete albume i numere koje želite da sinhronizujete. GA prepoznaje nazive, tagove i CD omote, tako se sve lako transferuje na telefon.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *