Sačuvajte Twitter linkove

Categories Društvene mreže, Internet, linkoviPosted on

Svi korisnici Twittera svekodnevno postavljaju more linkova, koje najčešće završitamo negde potpoljeno u Twitter okeanu. Često su to korisni linkovi koji nam kasnije zatrebaju, a kasnije ih je relativno teško pronaći. Najbolja stvar bi bila da nekako sakupljamo sve te linkove i smestimo ih negde na dostupno mesto – recimo namenski servis kakav je www.delicious.com.

Ovo zapravo i nije teško izvesti zahavaljujući packrati.us servisu koji se može spojiti na Twitter. Packrati.us servis kada se spoji na Twiter vrši ekstrakciju Twitova sa linkovima i smešta ih u delicious.com bazu , naravno kada ga povežete sa  Packrati servisom. Tako se automatski beleže vaši linkovi, a ukoliko aktivno korisitite Delicious, možete kreirati psoeban nalog kako bi razdvojili i lakše pretraživali bazu linkova.

I to nije sve, zašto sve ove linkove ne bi svakodnevno postavili na sopstveni blog? Sa jedne strane, oept dobijate linkove na jednom mestu, a sa druge obogaćujete sopstveni blog i dižete mu rejting. Dovoljno je podesiti Twitter i vaš blog  da preko XML-RPC interfejsa Delicious automatski na dnevnom nivou unesete blog-zapis sa stavljen od linkova sa Twittera.

Kako sam povezao pomenuta 4 servisa u jedan lanac, probni rezultat možete videti u zapisu Linkovi za 4.10.2010, automatski sastavljen i ubačen od današnjih probnih linkova.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *