RTV “brljoka”

Categories InternetPosted on

RT Vojvodine iliti RTV Novi Sad se srozao na tako niske grane na kojima nikada nije bio. Juče je famozna direktorka RTV, na proslavi ko-zna-kog jubileja ove medijske kuće sve uz neizbežno piće i obavezno krkanje (u hotelu od ne manje od 5 zvezdica), proglasila sajt gotovim.

Iako je većina Web profesionalaca ukazivala na propuste u konkursu i nemoguće uslove istih, “projekat” je dogurao do kraja, ne mrdnuvši se od početka. Rešenje koje kasni koji mesec (što znači da izvođač radova nije ispunio osnovni uslov konkursa) svelo se na sklepani CMS, a od zacrtanog podcasta, RSS-a (pazi nema ni RSS-a), višejezičnosti (zar da ispaštaju narodi i narodnosti Vojvodine) , WAP-a, Load balancing ready (hahaha- očekuje se navala posetilaca) i audio-video streaminga – ni traga, ni glasa. Toliko za sada o sajtu.

Novi “vizuelni identitet”

Ali to nije sve, na jučerašnjoj svečanosti predstavljen je i novi “vizueli identitet” koji se ukratko može opisati kao “brljoka veća od Pinkove” i bez zezanja – bukvalno se radi o mrlji, prebacite na RTNS kanal i uverićete se i sami.

A evo i recepta kako je redizajniran identitet: uzme se stari logo, uveze se u Photoshop, alatkom Smudge Tool razmrljaju se boje, a zatim se na sve to primeni fiter Pixelate > Mosaic… ;)

02.11.206
Nastavak priče sledi

Please follow and like us:

Comments are closed.