Rešenje za One Touch Backup

Categories HardwarePosted on

Bio sam primoran zbog nedostatka prostora, ali i drugih potreba proširim storage kapacitete, pa sam anbavio veoma praktični eksterni Transcend StoreJet 25M od 250GB. Radi se o lepo stilizovanom eksternom kućištu integrisanom sa hard diskom od 250GB, tak oda nema mogućnosti njegove ektrakcije, što i nije neki problem.

Uređaj je džepne veličine, težak samo 200 grama, a kako ispunjava američke vojne standarde (MIL-STD-810F 516.5) u pogledu izdžljivosti (otporan na padoveu transportu), te poseduje dvostepeni anti-shock sistem  – veoma je pogodan za nošenje i intenzivnu upotrebu.

Dolazi samo sa jednim USB kablom što je praktično sve što vam je potrebno. Prikačite ga na računar i naravno bez ikakve instalacije imate dodatnih  250Gb na raspolaganju.

Ipak, pravu stvar čini dodatni StoreJet softver (dolazi sa uređajem, a može se preuzeti i sa sajta). Ova mala, ali moćna aplikacija omogućava da odredite foldere na vašem računarskom disku koje želite da backupujete, te da samo po potrebi pritisnete dugmić na gonjoj površini diska.

Ova funkcija je prosto nezamenljiva i preko potrebna svima koji intenzivno koriste računar. Znamo svi koliko nam je svima teško redovno obavljati BACKUP, a ova stvarčica stvar čini krajnje jednostavnim. Potrebno je samo da na kraju radnog dana pritisnete dugmić, a aplikacija i parle hardvera će da sinhronizuje podatke iz odabranih foldera.

Please follow and like us:

3 comments

  1. A šta ćemo sa virusima koji u zadnje vreme napadaju periferijske uređaje kao blesavi? Šta kada taj đavo uđe na ovaj disk, a mi računali da imamo sigurno skladište? A?

Comments are closed.