Ratna umetnost hemijskom olovkom

Categories RelaxPosted on

Na frontu nema ni mesta ni vremena za umetnost, pa ipak jedan sovjetski vojnik je tokom vojne prisutnosti Sovjeta u Afganistanu kreirao zanimljive crteže (kolaže slične onime koje radi B.I.Tane za Politiku) načinjene jedinim što je imao -hemijskom olovkom, a svaki crtež odslikava pravo stanje stvari, doživljaj i osećanja “instrumenta produženja politike”.

Zanimljivo, baš danas predsednik Obama je reagovao na zahtev Pentagona da poveća vojno prisustvo SAD u Afganistanu kako bi “misija uspela”, a Obamin odgovor generalima bio je da pre svega postave strategiju SAD prema Afganistanu. Trenutno prisustvo SAD u Afganistanu broji čak 68.000 ljudi što sa ostatkom koalicije čini preko 200 hiljada vojnika!

Stanje je bezizlazno, a sovjetska iskustva govore da je svaka vojna aktivnost u Afganistanu besmislena i bezuspešna. Do sada SAD su tamo izgubile preko 700 vojnika, i sve to za gotovo nikakav učinak. Pitanje je samo vremena kada će se povući i ostaviti ovu napaćenu zemlju, uz ogromne žrtve an svim stranama.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *